Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

Από τον Ιούλιο η αίθουσα αγαλμάτων υποδέχεται επισκέπτες

Από τον Ιούλιο η αίθουσα αγαλμάτων υποδέχεται επισκέπτες
Εγκαινιάζεται η αίθουσας αγαλμάτων στο Αρχαιολογικό Μουσείο 
-Συνάντηση της γ.γ. του Υπ. Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη με τον ανάδοχο και υπηρεσιακούς παράγοντες
 - Θα ακολουθήσει συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Κρήτης & το δήμαρχο Ηρακλείου.

Ευχάριστα νέα προκύπτουν από την επίσκεψη της γ.γ. του Υπουργείου Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη στο Ηράκλειο. Πρώτο στην ατζέντα βρίσκεται το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, που μετά από χρόνια που παραμένει με λουκέτο ... επιστρέφει - μερικώς μεν, δυναμικά δε!

Μέσα στον Ιούλιο πρόκειται, εκτός απροόπτου, να εγκαινιαστεί η εντυπωσιακή αίθουσα των αγαλμάτων του Μουσείου, μία αίθουσα - στολίδι, που θα σημάνει και την έναρξη της αντίστροφης μέτρησης για την πλήρη λειτουργία του μουσείου. Σύμφωνα με τις δηλώσεις που έκανε η ίδια η κ.Μενδώνη, το σταδιακό άνοιγμα του Αρχαιολογικού Μουσείου θα ξεκινήσει με την αίθουσα των αγαλμάτων, ενώ θα ακολουθήσει αμέσως μετά η αίθουσα των τοιχογραφιών.

Σταδιακά θα ανοίγουν οι αίθουσες, ενώ επίσης σταδιακά και ταυτόχρονα με το άνοιγμα του Μουσείου, αλλά σίγουρα μετά την περίοδο αιχμής για τον τουρισμό, θα αφαιρούνται τα εκθέματα από την προσωρινή έκθεση, προκειμένου να μη διαταραχθεί η λειτουργία της προσωρινής έκθεσης, στην οποία, ως γνωστόν, φιλοξενούνται τα σημαντικότερα και χαρακτηριστικότερα εκθέματα της μινωικής Κρήτης.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίστηκαν σε σχέση με το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου φαίνεται πως οδεύουν προς επίλυση, κάτι που επικυρώνεται στη μεσημεριανή συνάντηση που έχει η κ.Μενδώνη με τον ανάδοχο και υπηρεσιακούς παράγοντες. Η συνάντηση πραγματοποιείται στις εγκαταστάσεις της αρχαιολογικής υπηρεσίας, ενώ αμέσως μετά η γ.γ. του Υπ.Πολιτισμού θα συναντηθεί με τον Περιφερειάρχη Κρήτης και το δήμαρχο Ηρακλείου, προκειμένου να τους ενημερώσει για την πορεία του έργου, αλλά και να συζητήσουν για άλλα ζητήματα αρμοδιότητας του Υπουργείου.

Πληροφορίες αναφέρουν, μάλιστα, ότι στις "βαλίτσες" της η Λίνα Μενδώνη φέρνει ακόμη ένα καλό νέο, που δεν είναι άλλο από την έγκριση του ΚΑΣ για εργασίες στην Πύλη Σαμπιονάρα.
cretalive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου