Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

Ελλάδα - Βοσνία (21.45 μ.μ. Mega, OTETv)



Την μεγάλη ευκαιρία να κάνει ένα αποφασιστικό βήμα πρόκρισης στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας έχει απόψε η Εθνική Ελλάδος που αντιμετωπίζει την Βοσνία (21.45 μ.μ. MEGA, OTETV).


Ο Φερνάρντο Σάντος αναμένεται να βάλει σχήμα 4-4-2 με τους χαφ στην ευθεία. Εναλλακτικά, όπως έχει δείξει στις τελευταίες προπονήσεις, έχει στο μυαλό του δύο άλλα συστήματα, τα οποία ενδέχεται να επιστρατευθούν, αν κάτι δεν πάει καλά στη ροή του ματς.


Το άλλο 4-4-2 σε σχήμα ρόμβου, το οποίο μπορεί να παιχθεί με τον Γιώργο Καραγκούνη σε θέση «μέσα αριστερά» στα χαφ. Όπως στο πρώτο ματς του Πορτογάλου στον ελληνικό πάγκο στο Βελιγράδι. «Ρόμβο» σχεδιάζουν να παρατάξουν και οι Βόσνιοι.


Το άλλο εναλλακτικό σύστημα του Σάντος είναι το 3-5-2, με Κατσουράνη πίσω, μαζί με Μαλεζά, Παπασταθόπουλο. Αυτό το δοκίμασε προχθές. Στη χθεσινή τελευταία προπόνηση ο Σάντος δεν άνοιξε τα χαρτιά του. Στο δίτερμα που έγινε στο μισό γήπεδο, έβαλε τους παίκτες μπερδεμένα και έτσι δεν έδειξε απολύτως τίποτα.


Οι δύο ομάδες αναμένεται να παρατάξουν το ίδιο σύστημα (4-4-2), ωστόσο υπάρχει μια ουσιώδης διαφορά: οι Βόσνιοι θα το χρησιμοποιήσουν σε σχήμα ρόμβου σε ό,τι αφορά στη μεσαία γραμμή, ενώ η Ελλάδα αναμένεται να παίξει με τέσσερις χαφ στην ευθεία. Οπως ακριβώς συνέβη στα ματς με Νορβηγία, Λετονία, Λιθουανία.


Το πρόγραμμα της χθεσινής προπόνησης είχε διάρκεια μόλις 45'.


Περιελάμβανε αρχικά κάποιες συνηθισμένες ασκήσεις και μετά δίτερμα στο μισό γήπεδο. Αν μια θέση παίζεται, αυτή είναι στην επίθεση με φαβορί τον Γκέκα και αουτσάιντερ τον Σαλπιγγίδη.


Στο ματς με τη Λιθουανία, πάντως, ο Σάντος είχε εμπιστευθεί την τελευταία στιγμή τον Νίνη, χωρίς να τον έχει βάλει καθόλου με τους βασικούς όλη την εβδομάδα. Μένει να δούμε αν σκοπεύει να το επαναλάβει.


Γ.Καραγκούνης


Ο Γιώργος Καραγκούνης είναι το πρόσωπο του αγώνα αφού αν παίξει ακόμη και ως αλλαγή γίνεται ο απόλυτος ρέκορντμαν συμμετοχών (121), σπάζοντας το ρεκόρ του Ζαγοράκη. Πολύ σημαντική μέρα η σημερινή για τον «κάπτεν». Σημαντική μέρα και για τον Κατσουράνη που πιάνει σήμερα τις 99 συμμετοχές και την Τρίτη στην Μπρατισλάβα γίνεται «κατοστάρης».

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου