Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Τα σχολεία που θα μείνουν σήμερα κλειστά


















Ανοιχτά θα παραμείνουν την Τρίτη τα σχολεία του κέντρου της Αθήνας, όπως διευκρινίζεται από το υπουργείο Παιδείας, ύστερα από  μπέρδεμα που επικράτησε λόγω της άφιξης Μέρκελ, και την πορεία στο κέντρο της Αθήνας.


Σύμφωνα με εγκύκλιο που έστειλε στους Διευθυντές των σχολείων ο ειδικός γραμματέας Σωτήρης Γκλαβάς συνιστάται επιείκεια και ψυχραιμία στις ώρες απουσίας στην περίπτωση που κάποιος καθυστερήσει λόγω κίνησης. Ο κ. Γκλαβάς στην εγκύκλιο του προς του Περιφερειακούς Διευθυντές επισημαίνει να παρακολουθούν την κατάσταση και αν χρειασθεί να πράξουν αυτά που πρέπει ανά περίπτωση.

Τη Δευτέρα πάντως επικράτησε αλαλούμ μεταξύ δήμων, Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Α Αθήνας και διευθυντών σχολείων του κέντρου της Αθήνας. Κάποιοι διευθυντές έλεγαν ότι δέχτηκαν τηλεφωνήματα να κρατήσουν σήμερα κλειστά τα σχολεία και στη συνέχεια έλαβαν τηλέφωνο για το αντίθετο, προκαλώντας μπέρδεμα σε γονείς και μαθητές.

Πάντως, κλειστά θα παραμείνουν τα πειραματικά, τα ειδικά σχολεία και κάποια ιδιωτικά σχολεία του κέντρου καθώς οι μαθητές σε αυτά μετακινούνται με λεωφορεία και δεν θα μπορέσουν να έχουν πρόσβαση στο κέντρο.

ΔΟΕ και ΟΛΜΕ πάντως έχουν κηρύξει για σήμερα τρίωρη στάσεις εργασίας , τις τρεις τελευταίες ώρες της πρωινής βάρδιας, προκειμένου να παρεεβρεθούν στο συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ ΑΔΕΔΥ στο κέντρο της Αθήνας στη μία το μεσημέρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου