Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

ΑΣΕΠ κάθε τρία χρόνια για τους εκπαιδευτικούς
















Πολλές αλλαγές και στο χώρο της Παιδείας φέρνει το νέο Μνημόνιο που ψηφίζεται την Τετάρτη. Κάθε τρία χρόνια θα γίνεται πλέον ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ για την κατάρτιση πίνακα κατάταξης εκπαιδευτικών κατά κλάδο και ειδικότητα με σκοπό...





το διορισμό ή την πρόσληψη τους στα δημόσια σχολεία. Τα προηγούμενα χρόνια ο διαγωνισμός αυτός γινόταν κάθε δυο χρόνια.

Σύμφωνα με το Βήμα τα μέλη του νυν Συμβουλίου της Αρχής Διασφάλισης της Ανώτατης Εκπαίδευσης της χώρας προτείνουν την θητεία τους έως τον Αύγουστο του 2013 προκειμένου να λειτουργήσει άμεσα και να ολοκληρώσει τον σχεδιασμό της «Αθηνάς» για την αναδιάρθρωση της ανώτατης εκπαίδευσής στην Ελλάδα.

Μεταξύ άλλων, το νέο μνημόνιο αναφέρει νέες κτιριολογικές προδιαγραφές σε όλα τα ιδιωτικά σχολεία και αυστηρές προϋποθέσεις στα φροντιστήρια. Ενώ από την αρχή θα πρέπει να γίνει η αδειοδοτηση και η λειτουργία των φροντιστηρίων το επόμενο φθινόπωρο σύμφωνα με τις υποδείξεις της Τρόικας που περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο κείμενο «Οι άδειες ίδρυσης και λειτουργίας που έχουν ήδη χορηγηθεί παύουν να ισχύουν την 31η Αυγούστου 2013. Ιδιωτικά σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, Κολλέγια, ιδιωτικά Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης, Κέντρα Διά Βίου Μάθησης Επιπέδου Ένα, Κέντρα Διά Βίου Μάθησης Επιπέδου Δύο, Φροντιστήρια και Κέντρα Ξένων Γλωσσών προκειμένου να συνεχίσουν τη λειτουργία τους μετά την 31η Αυγούστου 2013 οφείλουν να έχουν αδειοδοτηθεί σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος κεφαλαίου».

Δίνεται επίσης η δυνατότητα σε ιδιωτικά σχολεία να λειτουργήσουν απογευματινά φροντιστηριακά μαθήματα εφόσον το επιλέξουν.



ysterografa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου