Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

Στον αέρα η ψηφοφορία των μέτρων - Διεκόπη η συνεδρίαση


Η συνεδρίαση διεκόπη καθώς αναμένεται δήλωση του Υπουργού Οικονομικών μετά τις έντονες αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης.



Στον αέρα βρίσκεται αυτή την ώρα η ψηφοφορία των μέτρων του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή, καθώς πριν από λίγο οι υπάλληλοι της Βουλής αποφάσισαν να προχωρήσουν σε στάση εργασίας μετά την κατάθεση διάταξης από το Γιάννη Στουρνάρα στη Βουλή η οποία εξομοιώνει τους υπαλλήλους της Βουλής με τους υπόλοιπους δημοσίους υπαλλήλους.

Οι υπάλληλοι της Βουλής μόλις πληροφορήθηκαν την εξέλιξη αυτή, βγήκαν από τα γραφεία τους διαμαρτυρόμενοι και κάνοντας λόγο για "άδικη ρύθμιση η οποία καταργεί το αυτοδιοίκητο του Κοινοβουλίου" και αποφάσισαν ότι από τις 19.00 και μετά θα προχωρήσουν σε στάση εργασίας. Παράλληλα αστυνομικοί βρίσκονται μπροστά από την είσοδο των γραφείων που εκπέμπει ο σταθμός της βουλής ώστε να μην μπορέσουν οι υπάλληλοι της βουλής να διακόψουν την μετάδοση.

Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι υπάρχει ο κίνδυνος ακόμα και να μην διεξαχθεί η ονομαστική ψηφοφορία του πολυνομοσχεδίου καθώς στη στάση εργασίας θα συμμετάσχουν και οι υπάλληλοι εκείνοι που εργάζονται στην Ολομέλεια όπως είναι οι στενογράφοι, οι ηλεκτρολόγοι, η νομοθετική υπηρεσία αλλά και οι επιμελητές.

Αναλυτικά, η διάταξη που κατατέθηκε πριν από λίγο από τον Υπουργό Οικονομικών προβλέπει ότι και οι υπάλληλοι της Βουλής εντάσσονται στα μισθολόγια του Δημοσίου και μάλιστα δεν προβλέπεται ότι για τα ζητήματα που τους αφορούν θα πρέπει να τηρούνται οι προβλέψεις του Κανονισμού της Βουλής.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης ανέφερε πως δεν μπορεί να συνεχιστεί η συζήτηση και η ψήφιση αυτού του νομοσχεδίου. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο κοινοβουλετικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης.





real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου