Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

Αρχίζει η διαδικασία επιστράτευσης των καθηγητών



Ξεκινά η διαδικασία της επιστράτευσης των εκπαιδευτικών με την επίδοση των φύλλων πορείας στους καθηγητές, μετά και από τη δημοσίευση της σχετικής απόφασης του Πρωθυπουργού στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβέρνησης.

Όπως είχε προαναγγείλει από χθες, το διοικητικό συμβούλιο της ΟΛΜΕ ανακοίνωσε ότι θα καταθέσει στις 13.30 στο Συμβούλιο της Επικρατείας αίτηση ακύρωσης της επιστράτευσης.

Η Ομοσπονδία διοργανώνει στις 19.00 συλλαλητήριο και πορεία προς τη Βουλή που συμβολικά θα ξεκινήσει από τα γραφεία της ΟΛΜΕ (Ερμού και Κορνάρου 2).

Συγκέντρωση έχει προγραμματίσει την ίδια ώρα στην Ομόνοια και το ΠΑΜΕ, ενώ συλλαλητήρια θα πραγματοποιηθούν και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας.

Συνεδριάζει επίσης σήμερα εκτάκτως η Κεντρική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ - η οποία έχει εκφράσει τη στήριξή της στους εκπαιδευτικούς- προκειμένου να αποφασίσει «για την οργάνωση του αγώνα ενάντια στο νέο αυταρχικό κυβερνητικό κατήφορο».

Η ΟΛΜΕ έχει ζητήσει από ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ να κηρύξουν την Παρασκευή 17/5 -ημέρα έναρξης των πανελλαδικών εξετάσεων- πανεργατική - πανελλαδική απεργία.

Σ. Κεδίκογλου: Αποτρέπουμε μια απειλή για το δημόσιο συμφέρον




To ΦΕΚ της επιστράτευσηςΤης απόφασης για την επιστράτευση των εκπαιδευτικών υπεραμύνθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, τονίζοντας ότι με αυτόν τον τρόπο αποτρέπεται «μια απειλή για το δημόσιο συμφέρον».



Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, δήλωσε ότι «100.000 οικογένειες είναι ήδη στα κάρβουνα» μετά από την απόφαση της ΟΛΜΕ για την προκήρυξη απεργίας στη διάρκεια των πανελλαδικών εξετάσεων, διαχωρίζοντας πάντως τη συνδικαλιστική ηγεσία από τη συντριπτική πλειονότητα των εκπαιδευτικών.

«Δεν επιτρέπεται να κρατάς σε ομηρεία 100.000 οικογένειες, κρατώντας ομήρους τα παιδιά τους», ανέφερε ο κ. Κεδίκογλου, κάνοντας λόγο για «συνταγματική υποχρέωση και ηθικό καθήκον του υπουργού παιδείας και της κυβέρνησης».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε ότι «είναι μια εποχή όπου όλοι θυσιάζουμε» και «πρέπει να βάλουμε πλάτη», ενώ επισήμανε ότι «οι εκπαιδευτικοί δεν ήταν από τους πιο ζημιωμένους, κάθε άλλο».

Αλ. Τσίπρας: Η αλαζονεία της κυβέρνησης θα την οδηγήσει σε όλεθρο

Επικίνδυνη για τη δημοκρατία χαρακτήρισε την κυβέρνηση ο Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας ότι η αίσθηση αλαζονείας που τη χαρακτηρίζει, θα την οδηγήσει σε όλεθρο.

«Πρώτο θυμα Μνημονίου είναι η δημοκρατία», παρατήρησε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μιλώντας το πρωί στον ραδιοσταθμό «στο Κόκκινο» και σημείωσε ότι η κυβέρνηση επιβάλλει μία πολιτική πυγμής γιατί μόνος τρόπος για να υλοποιηθεί η πολιτική της είναι να περιοριστεί η δημοκρατία.

Όσον αφορά τη στάση της έναντι των καθηγητών, εκτίμησε ότι θα μπορούσε να αναστείλει την εφαρμογή των μέτρων και να κάνει διάλογο με τους καθηγηγές.



naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου