Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Incognito στην Κρήτη ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ - Η οργή των συνδικαλιστών



Ούτε ο Γ.Βρέντζος δε γνώριζε για την κάθοδο του Ν.Φωτόπουλου στο Ηράκλειο - Ποια η σκοπιμότητα της κρυφής επίσκεψης Φωτόπουλου; - Η αιχμηρή μαντινάδα που αφιερώθηκε στον πρόεδρο


Αν μη τί άλλο έκπληξη προκάλεσε στους συνδικαλιστές της ΔΕΗ στην Κρήτη αλλά και στο μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Τεχνικών ΔΕΗ, Γιάννη Βρέντζο η επίσκεψη του προέδρου της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, Ν.Φωτόπουλου στην Κρήτη, καθώς ο κ.Φωτόπουλος επέλεξε να βρεθεί στο νησί incognito, κάτι που προκάλεσε οργή αλλά και πολλά ερωτηματικά, περί της σκοπιμότητας της επίσκεψης - και μάλιστα κρυφής - του προέδρου της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ στην Κρήτη, σε μια περίοδο, μάλιστα, που τα σενάρια και οι ψίθυροι για τις θέσεις εργασίας και τις περικοπές, οργιάζουν.

Ο Γιάννης Βρέντζος πληροφορήθηκε το πρωί της Τρίτης ... κατόπιν εορτής, περί της επίσκεψης του Ν.Φωτόπουλου, ενώ κανείς θα περίμενε να είχε ενημερωθεί εκ των προτέρων - λόγω και της καλής σχέσης των δύο ανδρών, μέχρι χθες τουλάχιστον - προκειμένου και να προετοιμάσει την επίσκεψη του προέδρου.

Σε σκληρή ανακοίνωση που εξέδωσε ο Γ.Βρέντζος αφήνει αιχμές για την επιλογή του κ.Φωτόπουλου να μην ενημερώσει για την επίσκεψή του στο νησί, ενώ παράλληλα μιλάει με σκληρή γλώσσα για τον, πάλαι ποτέ, σύντροφο, αποδίδοντάς του ... προδοσία για μια θέση στο Δ.Σ. της ΔΕΗ.

Οι συνδικαλιστές, τοπικά, καταλογίζουν στο Ν.Φωτόπουλο προδοσία εξαιτίας της μεθόδευσης της εκλογής του στο Δ.Σ. της ΔΕΗ, πριν από ένα χρόνο οπότε ... εν μία νυκτί, την παραμονή της εκπνοής της προθεσμίας για της μετατάξεις, έφυγε από τη ΔΕΔΔΗΕ και μετατάχθηκε στη μητρική ΔΕΗ, προκειμένου να εξασφαλίσει ευρύτερο εκλεκτορικό σώμα. Αυτό έγινε ερήμην των παλιών συνδικαλιστών και μέχρι πρότινος πολιτικών του συντρόφων, οι οποίοι σήμερα τον καταγγέλλουν ότι, μεταξύ άλλων, σήμερα βρέθηκε στην Κρήτη προκειμένου να στήσει μηχανισμό κόντρα στους νέους εκλεγμένους συνδικαλιστές.

"Γιατί σύντροφε δεν με κάλεσες να σου προετοιμάσω, μαζί με άλλους εκλεχτούς και εκλεγμένους συνάδελφους στα όργανα της Ένωσης Τεχνικών ΔΕΗ, αλλά και από τα υπόλοιπα σωματεία που δρουν στην Κρήτη, την κάθοδο σου στους χώρους δουλειάς που είμαι αντιπρόσωπος τους, και εκλεγμένος στο Δ.Σ της μεγάλης Ένωσης Τεχνικών ΔΕΗ.

Είσαι ή δεν είσαι ο πρόεδρος όλων των εργαζομένων στον Όμιλο ΔΕΗ; Εκπροσωπείς κάτι Άλλο σύντροφε; Γιατί σύντροφε, φοβάσαι κάτι; Γιατί σύντροφε, έχεις να κρύψεις κάτι;

Γιατί σύντροφε, Τρομάζεις με την παρουσία των συναδέλφων, που δεν είναι πια δίπλα σου ή τις ερωτήσεις που θα σου κάνουν;

Μην τρομάζεις και μην φοβάσαι, είμαστε φιλόξενος λαός εμείς οι Κρητικοί

Λυπάμαι γιατί είχα πιστέψει σε σένα" - αναφέρει ο Γιάννης Βρέντζος στη σκληρή ανακοίνωσή του, την οποία κλείνει με ... μια μαντινάδα:

Και μη θαρρείς πως δύναμη να αρνηθώ δεν έχω,
μάθε πως όπως αγαπώ, και να μισώ κατέχω.


Εθελοντικές συνεισφορές από εργαζόμενους στη ΔΕΗ για να συγκεντρωθεί το ποσό της εγγύησης για τον Ν. Φωτόπουλο

Την ίδια στιγμή ο Νίκος Φωτόπουλος βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα και για τη διαδικασία αίτησης χρημάτων από εργαζόμενους της ΔΕΗ για να πληρωθεί η εγγύηση που έχει οριστεί για τον ίδιο, ύστερα από την απολογία του στον ανακριτή στα τέλη Απριλίου, ζητά η επιτροπή στήριξης εργαζομένων στην επιχείρηση.

Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της συνέργειας και ηθικής αυτουργίας σε απιστία σε βάρος της ΔΕΗ καθώς επίσης της απάτης με αφορμή τις χρηματοδοτήσεις που δόθηκαν από την επιχείρηση στον συνδικαλιστικό φορέα κατά την περίοδο έως το 2010. Ο κ. Φωτόπουλος αφέθηκε ελεύθερος με την υποχρέωση να καταβάλει εγγύηση 60.000 ευρώ και με απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Όπως αναφέρεται από τη ΓΕΝΟΠ "με δεδομένη την αδυναμία του να συγκεντρώσει το ποσό των 60.000 ευρώ, μια ομάδα συνάδελφων αποφασίσαμε εμπράκτως να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας" και καλούνται όσοι εργαζόμενοι επιθυμούν να καταθέσουν σε τραπεζικό λογαριασμό ποσό από 1 έως 50 ευρώ. Το ποσό πρέπει να συγκεντρωθεί μέχρι τις 20 Μαΐου και θα επιστραφεί όταν αρθεί η εγγύηση.

Οι χρηματοδοτήσεις προς τη ΓΕΝΟΠ παραπέμφθηκαν στη Δικαιοσύνη ύστερα από έρευνα του επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης.




cretalive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου