Σάββατο 18 Μαΐου 2013

Eurovision: Η αντίστροφη μέτρηση για τον τελικό



Όλα είναι έτοιμα για τον τελικό του 58ου διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision, που θα διεξαχθεί στο Malmö.
O διαγωνισμός θα μεταδοθεί στις 22:00 από τη ΝΕΤ.


Αγάθωνας Ιακωβίδης και Kοza Mostra θα δώσουν στις 22.00 το βράδυ τον καλύτερό τους εαυτό, εκπροσωπώντας με το τραγούδι «Alcohol is Free», σε μουσική Ηλία Κόζα και στίχους Στάθη Παχίδη και Ηλία Κόζα, την Ελλάδα.

Η Ελλάδα θα διαγωνιστεί 21η στη σειρά του τελικού, στον οποίο θα συμμετάσχουν συνολικά 26 χώρες, εκ των οποίων οι 20 πέρασαν από τους ημιτελικούς, οι πέντε (Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ισπανία και η Ιταλία) περνούν απευθείας στον τελικό και η Σουηδία ως διοργανώτρια χώρα.

Η σειρά με την οποία θα εμφανιστούν απόψε οι χώρες είναι η εξής:

1. Γαλλία
2. Λιθουανία
3. Μολδαβία
4. Φινλανδία
5. Ισπανία
6. Βέλγιο
7. Εσθονία
8. Λευκορωσία
9. Μάλτα
10. Ρωσία
11. Γερμανία
12. Αρμενία
13. Ολλανδία
14. Ρουμανία
15. Ηνωμένο Βασίλειο
16. Σουηδία
17. Ουγγαρία
18. Δανία
19. Ισλανδία
20. Αζερμπαϊτζάν
21. Ελλάδα
22. Ουκρανία
23. Ιταλία
24. Νορβηγία
25. Γεωργία
26. Ιρλανδία

Tα φαβορί

Η εκπρόσωπος της Δανίας Εμιλι Ντεφόρεστ είναι το απόλυτο φαβορί για την πρώτη θέση της φετινής Eurovision. Αν και είναι δισέγγονη της βασίλισσας Βικτόρια της Βρετανίας, η Έμιλι ήξερε από νωρίς ότι μεγάλη της αγάπη είναι η μουσική. Ήδη το τραγούδι της «Only teardrops» γνωρίζει μεγάλη πανευρωπαϊκή επιτυχία και πολλοί είναι αυτοί που λένε ότι έχει τη νίκη στο τσεπάκι της.

Άλλο ένα ισχυρό φαβορί στη φετινή διοργάνωση είναι το Αζερμπαϊτζάν, το οποίο εκπροσωπεί στη Eurovision ο Farid Mammadov με το τραγούδι «Hold me» που έχει συνθέσει ο Δημήτρης Κοντόπουλος, σε στίχους των John Ballard και Ralph Charlie και καλλιτεχνική επιμέλεια του Φωκά Ευαγγελινού.

Έντονος είναι ο ανταγωνισμός και με τη Νορβηγία, την οποία εκπροσωπεί η Margaret Berger με το τραγούδι «I feed you my love» που έχουν γράψει οι MachoPsycho και Karin Park.

Τέλος, το τέταρτο δυνατό «χαρτί», όπως λένε οι πληροφορίες από το Mάλμε της Σουηδίας, είναι και η έκπληξη του φετινού διαγωνισμού, η συμμετοχή της Ρουμανίας, με τον Cezar Florin Ouatu και το τραγούδι «It's my life» που έχει γράψει ο Cristian Faur. Στην pop μουσική σκηνή είναι γνωστός ως Cezar, ωστόσο όταν ασχολείται με την όπερα χρησιμοποιεί το όνομα Florin Ouatu. Το 2013 μοιάζει να είναι η χρονιά του, καθώς εκτός από τη συμμετοχή του στη Eurovision ο Cezar αναμένεται να κάνει συναυλίες με τους σπουδαίους Andrea Bocelli και Angela Gheorghiu, ενώ παράλληλα θα κυκλοφορήσει ένα CD-single με τραγούδια που έχει συνθέσει γι' αυτόν ο θρύλος της ηλεκτρονικής μουσικής, ο δικός μας Vangelis (Βαγγέλης Παπαθανασίου).

Οι «big 5»

Φέτος, τα φαβορί δεν έρχονται μόνο από τους δύο ημιτελικούς, αλλά και από τις λεγόμενες χώρες «big 5 +1», τις χώρες δηλαδή που διαγωνίζονται απευθείας στον τελικό, οι οποίες είναι για κάθε χρόνο η περυσινή νικήτρια - εν προκειμένω, η Σουηδία- και οι: Μ. Βρετανία, Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία, Γερμανία.

Μία υπολογίσιμη συμμετοχή είναι εκείνη της Μ. Βρετανίας, την οποία εκπροσωπεί η θρυλική τραγουδίστρια των 80s Bonnie Tyler. Ωστόσο, εκείνος που αναμένεται να κάνει την έκπληξη είναι ο Ιταλός Marco Mengoni ο οποίος το 2009 αναδείχθηκε ο νικητής του talent show X-Factor και φέτος στέφτηκε νικητής του Sanremo χάρη στο τραγούδι του «L’essenziale» και επιλέχτηκε από τους Ιταλούς να είναι ο εκπρόσωπος της χώρας στη Eurovision 2013. Ο Mengoni γεννήθηκε στις 25 Δεκεμβρίου 1988 και ξεκίνησε να τραγουδάει επαγγελματικά από νεαρή ηλικία παράλληλα με τις σπουδές του στο εργοστασιακό σχέδιο και τη γλωσσολογία.

Η απόδοση της ελληνικής συμμετοχής στα στοιχήματα

Εκτός όμως από το νικητή της βραδιάς, όπου μοιάζει να είναι Σκανδιναβική υπόθεση, η Unibet προσφέρει πολλά ενδιαφέροντα στοιχήματα για τους Κόζα Μόστρα και τον Αγάθωνα, που υπόσχονται μεγάλα κέρδη σε όσους κάνουν σωστές προβλέψεις. Από αυτά ξεχωρίζει η «τελική θέση κατάταξης της Ελλάδας», με επικρατέστερη επιλογή «να τερματίσει στις θέσεις 5 έως 10» (πληρώνει απόδοση 2.00), ενώ τα κέρδη θα είναι ακόμα μεγαλύτερα για όσους ποντάρουν, ότι το Μουστάκι του Αγάθωνα θα φιγουράρει στην τελική 4άδα του διαγωνισμού (απόδοση 6.00).


zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου