Τρίτη 7 Μαΐου 2013

Αναστολή προστίμων για ανασφάλιστα οχήματα



Την αναστολή εφαρμογής επιβολής φορολογικών προστίμων για τα ανασφάλιστα οχήματα ζητά το Ινστιτούτο Καταναλωτών αφού... 



στο Κέντρο Καταγγελιών του ΙΝΚΑ φθάνουν συνεχώς τηλεφωνήματα από πολίτες κατόχους αυτοκινήτων που παραπονούνται, ότι, η τυχόν εφαρμογή περί προστίμων από 14 Απριλίου που υπέγραψε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, «αποτελεί νέο χαράτσι χωρίς λόγο με ένα δόλιο και ύποπτο τέχνασμα».

Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος του ΙΝΚΑ Γ. Λεχουρίτης, μιλώντας στο Δελτίο Έιδήσεων του Καναλιού 6, πρόκειται για έμμεσο χαράτσι υπέρ των ασφαλιστικών εταιριών με αφορμή τη νομοθετική ρύθμιση σύμφωνα με την οποία επιβάλλονται υψηλά πρόστιμα στα ανασφάλιστα οχήματα από τις 14 Απριλίου και μετά.
Όπως είναι γνωστό, από τις 14 Απριλίου στο «στόχαστρο» της Τροχαίας βρίσκονται τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα, καθώς τέθηκε σε εφαρμογή το μέτρο της ηλεκτρονικής διασταύρωσης μεταξύ ασφαλιστικών εταιριών και Υπουργείου Οικονομικών.

Όσοι εντοπιστούν από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων που κάνει τις διασταυρώσεις, θα λάβουν «ραβασάκια» και θα υποχρεωθούν σε ασφάλιση του οχήματος και σε καταβολή 250 ευρώ υπέρ του δημοσίου ενώ αν δεν συμμορφωθούν αντιμετωπίζουν την ποινή της αφαίρεσης του διπλώματος και των πινακίδων κυκλοφορίας για 10 ημέρες με πράξη της Αστυνομικής Αρχής, ενώ για την επιστροφή άδειας και πινακίδων, θα πρέπει να προσκομίζεται το ασφαλιστήριο συμβόλαιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου