Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

Αγωνία μετά το ναυάγιο διαπραγματεύσεων στους κόλπους της ΟΛΜΕ - Ενδεχόμενο επιστράτευσης



Σε επισράτευση των καθηγητών ενδέχεται να προχωρήσει η κυβέρνηση σε περίπτωση που αποφασιστεί απεργία κατά τη διάρκεια των Πανελλαδικών εξετάσεων. Κρίσιμη συνεδρίαση της ΟΛΜΕ σήμερα. Αγωνία μετά το ναυάγιο στη συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας...


Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ο υπουργός Παδείας Κ. Αρβανιτόπουλος ήταν σαφής διαμηνύοντας ότι η ομαλή διεξαγωγή των Πανελλαδικών είναι αδιαπραγμάτευτη.
Ο υπουργός κάλεσε τους εκπαιδευτικούς «να βάλουν κι αυτοί πλάτη» την ώρα που «όλες οι Ελληνίδες και όλοι οι Έλληνες έχουν κάνει τεράστιες θυσίες για να βγούμε από την κρίση» και εξέφρασε την πεποίθηση ότι «η συντριπτική πλειονότητα των ελλήνων εκπαιδευτικών αντιλαμβανόμενη τις δυσκολίες και την κρισιμότητα των περιστάσεων, θα συμβάλει στην εθνική προσπάθεια» και ότι «δεν θα υπάρξει παιδαγωγός που θα θέσει σε ομηρία τους μαθητές του, τον μόχθο τους, και τα όνειρα τους».
Μήνυμα για το ενδεχόμενο επιστράτευσης έστειλε από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Νίκος Παπαχρήστος.
Αφού είπε ότι σε όλα τα βασικά αιτήματα του κλάδου δεν υπήρξε καμία ουσιαστική απάντηση από το υπουργείο Παδείας, ξεκαθάρισε πως «οι καθηγητές δεν φοβούνται την επιστράτευση». «Σε τελική ανάλυση», πρόσθεσε, «αν η πολιτική ηγεσία αποφασίσει να μας φορέσει χακί, θα γυρίσουμε στα σχολεία με ψηλά στο κεφάλι και οι συνδικαλιστές θα κοιτούν τους συναδέλφους στα μάτια».
Όσο για το αν κινδυνεύουν οι Πανελλαδικές Εξετάσεις, αρκέστηκε να πει πως «είναι προφανές ότι όλα τα ζητήματα είναι ανοικτά».
Οι καθηγητές αντιδρούν κυρίως στην αύξηση του ωραρίου κατά δύο διδακτικές ώρες εβδομαδιαίως. Σημείο τριβής είναι επίσης το καθεστώς των μεταθέσεων, το ζήτημα της αξιολόγησης και το ενδεχόμενο συγχώνευσης-κατάργησης σχολείων.
Η τελική απόφαση της ΟΛΜΕ θα ληφθεί σήμερα σε νέα συνεδρίαση της Ομοσπονδίας. Η απόφαση-πρόταση του δ.σ. της ΟΛΜΕ θα πρέπει να επικυρωθεί από τις γενικές συνελεύσεις των καθηγητών και στη συνέχεια από τη γενική συνέλευση των προέδρων των τοπικών ενώσεων των καθηγητών, στις 15 Μαΐου, δύο ημέρες πριν από την έναρξη των πανελλαδικών εξετάσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου