Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

Κληρώνει για την Εθνική Ελλάδας

Κληρώνει για την Εθνική Ελλάδας

Η γιορτή στην χώρα της σάμπα ξεκινά από σήμερα με την κλήρωση των ομίλων 



Την Ελλάδα θα εκπροσωπήσουν οι Φερνάντο Σάντος, Τάκης Φύσσας και ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Σαρρής 

Δείτε αναλυτικά τα γκρουπ

Τους αντιπάλους της στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου που θα διεξαχθεί το καλοκαίρι στην Βραζιλία μαθαίνει σήμερα το απόγευμα στις 18:00 η Εθνική Ελλάδας. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πρσοβλέπει σε μια ευνοϊκή κλήρωση που θα μας δώσει την δυνατότητα να κάνουμε το βήμα παράπάνω σε σχέση με τις προηγούμενες δύο συμμετοχές μας σε Μουντιάλ.

Η κλήρωση θα διεξαχθεί στην πόλη της Μπαΐα και είναι περιττό να πούμε ότι ολόκληρος ο πλανήτης θα έχει στραμμένα τα βλέμματα του στη χώρα του καφέ και της σάμπα. Αξίζει να αναφέρουμε ότι στην αίθουσα, όπου θα διενεργηθεί η κλήρωση, θα βρίσκονται 1.300 καλεσμένοι και 2.000 δημοσιογράφοι από όλο τον κόσμο, ενώ η σχετική διαδικασία θα μεταδοθεί τηλεοπτικά σε 193 χώρες!

Τα γκρουπ δυναμικότητας

Η Εθνική Ελλάδας βρίσκεται στο 4ο γκρουπ δυναμικότητας, σύμφωνα με την κατάρτιση που έγινε από την FIFA, αλλά υπάρχει η πιθανότητα να… μετακομίσει στο δεύτερο γκρουπ. Κι αυτό γιατί το 4ο γκρουπ είναι υπεράριθμο με εννιά ομάδες, ενώ το δεύτερο γκρουπ που περιλαμβάνει τις αφρικανικές δυνάμεις είναι… λειψό με εφτά ομάδες. Έτσι μια από τις ευρωπαϊκές δυνάμεις θα πάρει το δρόμο του δεύτερου γκρουπ για να υπάρξει ισορροπία.

Η κλήρωση για το ποια ομάδα θα αλλάξει γκρουπ δυναμικότητας θα γίνει μετά από κλήρωση, πριν την τελική διαδικασία. Η ευρωπαϊκή ομάδα που θα μπει στο 2ο γκρουπ, δεν θα μπορεί να κληρωθεί με ευρωπαϊκή ομάδα από το πρώτο (Ισπανία, Γερμανία, Βέλγιο, Ελβετία), προκειμένου να μην υπάρξουν πάνω από δύο ευρωπαϊκές στον ίδιο όμιλο. Οι 32 ομάδες θα χωριστούν σε οχτώ ομίλους των τεσσάρων και η διοργάνωση θα διαρκέσει από τις 12 Ιουνίου έως τις 13 Ιουλίου 2014.

Δείτε τα γκρουπ αναλυτικά:

1ο Γκρουπ: Βραζιλία, Ισπανία, Γερμανία, Αργεντινή, Ελβετία, Κολομβία, Βέλγιο, Ουρουγουάη

2ο Γκρουπ: Αλγερία, Καμερούν, Γκάνα, Νιγηρία, Χιλή, Εκουαδόρ, Ακτή Ελεφαντοστού

3ο Γκρουπ: Αυστραλία, Ιράν, Ιαπωνία, Κορέα, Κόστα Ρίκα, Ονδούρα, Μεξικό, ΗΠΑ

4ο Γκρουπ: Ελλάδα, Βοσνία, Κροατία, Αγγλία, Ιταλία, Ολλανδία, Πορτογαλία, Ρωσία, Γαλλία

Το παρών στην Μπαΐα θα δώσουν ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Φερνάντο Σάντος, και ο τεχνικός διευθυντής, Τάκης Φύσσας, οι οποίοι θα συνοδεύουν τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Γιώργο Σαρρή.


Πηγή: protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου