Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

Ακλόνητος στον θρόνο του ο Παναθηναϊκός



Ο Παναθηναϊκός εκμεταλλεύτηκε την κατάμεστη έδρα του και το εκρηκτικό ξεκίνημά του και κατάφερε να φτάσει στην κατάκτηση του 34ου πρωταθλήματος...



της ιστορίας του, επικρατώντας του Ολυμπιακού στον 5ο τελικό της Basket League με 82-71.

Στο πρώτο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός ήταν καταιγιστικός. Οι πράσινοι πήραν από νωρίς κεφάλι στο σκορ και με την πάροδο του χρόνο κατάφερναν να αυξάνουν σταδιακά τη διαφορά από τους ερυθρόλευκους. Το πρώτο δεκάλεπτο βρήκε την ομάδα του Φραγκίσκου Αλβέρτη να προηγείται με 9 πόντους (28-19). Η συνέχεια στο δεύτερο δεκάλεπτο ήταν ανάλογη. Ο Ολυμπιακός δεν έβρισκε τρόπο να ανακόψει τις επιθέσεις του τριφυλλιού και έτσι η διαφορά στο ημίχρονο εκτοξεύθηκε στους 21 πόντους (53-32).

Το τρίτο δεκάλεπτο βρήκε τους παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα να προσπαθούν να "ψαλιδίσουν" τη διαφορά, όμως ο Παναθηναϊκός παρά τα νεκρά σημεία που εμφάνισε στο παιχνίδι του, κατάφερε να τη διατηρήσει σε επίπεδα ασφαλείας (70-56).

Στο 4ο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός κατέβαλε την ύστατη προσπάθεια να επανέλθει στο παιχνίδι, κατάφερε να μειώσει στους -6, όμως στο σημείο εκείνο οι γηπεδούχοι αφυπνίστηκαν και κατάφεραν να προβάλουν αντίσταση, κρατώντας τη νίκη (82-71) που του έστεψε πρωταθλητές για 34η φορά στην ιστορία τους.

Οι Διαμαντίδης, Ματσιούλις και Ούκιτς ξεχώρισαν για τους πράσινους, ενώ οι Πρίντεζης, Λοτζέσκι καιΚόλινς ηγήθηκαν της προσπάθειας του Ολυμπιακού.

Το θετικό είναι ότι εκτός από ορισμένα καπνογόνα που άναψαν οπαδοί του Παναθηναϊκού, δεν παρατηρήθηκε τίποτα το επιλήψιμο και ο τελικός διεξήχθη ομαλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου