Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014

Η Εφές ανακοίνωσε τον Ίβκοβιτς



Η επιστροφή του Ντούσαν Ίβκοβιτς στην ενεργό δράση επισημοποιήθηκε σήμερα, με τη διοίκηση της Αναντολού Εφές να ανακοινώνει την πρόσληψη του σπουδαίου Σέρβου τεχνικού, ο οποίος...



οδήγησε εις διπλούν (1997, 2012) τον Ολυμπιακό στην κατάκτηση της Ευρωλίγκας.

Ο «Ντούντα» υπέγραψε διετές συμβόλαιο με την τουρκική ομάδα διαδεχόμενος τον βοηθό του στον Ολυμπιακού, Βαγγέλη Αγγέλου, τον οποίο όμως θα έχει ξανά δίπλα του στην Εφές.

Ο Ίβκοβιτς έχει συμμετάσχει σε επτά φάιναλ-4 στην Ευρωλίγκα, ως τεχνικός των ΑΕΚ, ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Ολυμπιακού. Το 1979 οδήγησε την Παρτιζάν Βελιγραδίου στην κατάκτηση του Κυπέλλου Κόρατς, για να ακολουθήσουν το Κύπελλο Σαπόρτα με τον ΠΑΟΚ το 1993 και με την ΑΕΚ το 2000 και το ULEB Cup ως προπονητής της Ντιναμό Μόσχας το 2006.

Ο «σοφός» όπως είναι το προσωνύμιό του είναι ο μόνος προπονητής που έχει κατακτήσει τον τίτλο και στις τέσσερις ευρωπαϊκές διοργανώσεις (Ευρωλίγκα, EuroCup, Κύπελλο Κόρατς, Κύπελλο Σαπόρτα), ενώ έχει επίσης πανηγυρίσει τρία πρωταθλήματα Ελλάδας, τρία πρωταθλήματα Ρωσίας, ένα πρωτάθλημα Σερβίας αι έξι εθνικά Κύπελλα.

Ως εκλέκτορας της Γιουγκοσλαβίας κατάκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο το 1990, καθώς και τρία χρυσά μετάλλια σε Ευρωμπάσκετ. Το 2008 ο Ίβκοβιτς συμπεριλήφθηκε από την Ευρωλίγκα στις 50 κορυφαίες προσωπικότητες που έχουν συνεισφέρει στο ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου