Κυριακή 1 Ιουνίου 2014

Στέψη ή αναμονή

Στέψη ή αναμονή

Στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας θα διασταυρώσουν απόψε (19.45, ΝΕΡΙΤ) τα ξίφη τους Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός στο πλαίσιο του τέταρτου τελικού της Α1 μπάσκετ των ανδρών.


Να τελειώσει τη δουλειά που ξεκίνησε στο ΟΑΚΑ
Οι «ερυθρόλευκοι» θα επιδιώξουν να πάρουν την τρίτη νίκη τους στη σειρά που θα τους χαρίσει το 11ο πρωτάθλημα της ιστορίας τους και έχουν όλα τα δεδομένα υπέρ τους. Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα (ο οποίος δε θα έχει κάποιο αγωνιστικό πρόβλημα) εκτός από το υπέρ τους 2-1, μετά τη σπουδαία νίκη που πήραν στον τρίτο τελικό της σειράς στο ΟΑΚΑ έχουν και το ψυχολογικό προβάδισμα καθώς κατόρθωσαν να κερδίσουν σε μια έδρα που δεν είχαν γευτεί τη χαρά της νίκης, σε τελικούς, από το μακρινό 1993.
Άπαντες στις τάξεις του Ολυμπιακού ξέρουν το πόσο δύσκολο θα είναι το παιχνίδι απέναντι στον «αιώνιο» αντίπαλο και δεν εφησυχάζουν παρότι τα δεδομένα δείχνουν να είναι υπέρ τους. Σημαντικό ρόλο στην προσπάθεια των «ερυθρόλευκων» να επιστρέψουν στην κορυφή του ελληνικού μπάσκετ αναμένεται να παίξει η έδρα τους, καθώς το ΣΕΦ θα είναι κατάμεστο από 14.000 οπαδούς των Πειραιωτών, με τους διοικούντες της ΚΑΕ να συνιστούν ψυχραιμία ώστε όλα να κυλήσουν ομαλά.
Το θηρίο είναι πληγωμένο αλλά πάντα επικίνδυνο
Από την πλευρά του Παναθηναϊκού μπορεί η κατάσταση να μη δείχνει ιδανική όσον αφορά την εικόνα της ομάδας στους τελικούς του πρωταθλήματος, όμως οι προσωπικότητες παικτών όπως ο Διαμαντίδης είναι ικανές να αλλάξουν τις ισορροπίες. Άλλωστε ο Παναθηναϊκός είναι μια ομάδα με εμπειρία και ξέρει να διαχειριστεί καταστάσεις όπως η αποψινή και όλοι στο «πράσινο στρατόπεδο» γνωρίζουν ότι με μια πιθανή επικράτησή τους στο φλεγόμενο άντρο του Ολυμπιακού, δε θα ξαναπάρουν στα χέρια τους απλά το πλεονέκτημα έδρας αλλά και το ψυχολογικό αβαντάζ.
Ο Φραγκίσκος Αλβέρτης είδε με ικανοποίηση τους Λάσμε, Ματσιούλις και Γκιστ να κάνουν μέρος της προπόνησης και αναμένεται να είναι σε θέση να βοηθήσουν τους «πράσινους» στον τέταρτο τελικό.


Πηγή : coppa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου