Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

Η ΔΕΗ... εφοπλιστής



Αλλαγή στο καταστατικό της εταιρείας και ειδικότερα σε ό,τι αφορά τους εταιρικούς σκοπούς της, προωθεί η ΔΕΗ στην επικείμενη Γενική Συνέλευση των μετόχων.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρεται στην επεξήγηση των θεμάτων της Γ.Σ. η εταιρεία θα αλλάξει τους εταιρικούς της σκοπούς ώστε να μπορεί να προχωρά στην «εκμετάλλευση ή διαχείριση ιδιόκτητων πλοίων ή πλοίων ανηκόντων σε τρίτους υπό ελληνική ή ξένη σημαία με αποκλειστικό τη μεταφορά υγρών καυσίμων». Σύμφωνα με πληροφορίες η ΔΕΗ προχωρά στην αλλαγή με αποκλειστικό σκοπό τη μίσθωση πλοίων μεταφοράς πετρελαίου, που χρησιμοποιούν οι μονάδες της στα νησιά. Με το σκεπτικό της εταιρείας, θα υπάρξει μείωση στο κόστος που σήμερα καταβάλει η εταιρεία μέσω της καθετοποίησης.

Εκτός όμως από τις… «εφοπλιστικές» επεκτάσεις της εταιρείας, αλλαγές προωθούνται και σε σχέση με τους εταιρικούς σκοπούς για τη διαχείριση των απορριμμάτων. Έτσι ενώ μέχρι σήμερα η ΔΕΗ μπορούσε να δραστηριοποιηθεί μόνο στην ενεργειακή αξιοποίηση απορριμμάτων, πλέον διευρύνει το φάσμα περιλαμβάνοντας εκτός από την παραγωγή ενέργειας «τη μελέτη, κατασκευή, συντήρηση, διαχείριση, εκμετάλλευση και λειτουργία μονάδων επεξεργασίας απορριμμάτων και αποβλήτων, περιλαμβανομένης και της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ή/και σχετικά με τη διαχείριση αποβλήτων».

Θυμίζουμε ότι η ΔΕΗ είχε συνεργαστεί στο παρελθόν με την ισπανική Urbaser ενώ αυτή τη στιγμή έχει κατέβει σε διαγωνισμούς διαχείρισης απορριμμάτων με την Τέρνα Ενεργειακή.

Τέλος στη Γ.Σ. θα υπάρξουν προσαρμογές το καταστατικό σε σχέση με τα δικαιώματα ψήφου, μετά και τη μεταβίβαση του 17% των μετοχών της εταιρείας στο ΤΑΙΠΕΔ.



Πηγή:capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου