Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015

«Πράσινο» ξέσπασμα κι επιστροφή στις νίκες

Παναθηναϊκός - Ζαλγκίρις 91-56: «Πράσινο» ξέσπασμα κι επιστροφή στις νίκες | onsports.gr

Ο Παναθηναϊκός έκανε ό,τι ήθελε την Ζαλγκίρις στο ΟΑΚΑ και τη νίκησε πανεύκολα με 91-56 κλείνοντας ιδανικά τον πρώτο γύρο της πρώτης φάσης της Ευρωλίγκας



– Κορυφαίος ο Ραντούλιτσα ο οποίος φάνηκε να βρίσκει το… χέρι του.

Η ομάδα του Σάσα Τζόρτζεβιτς μπήκε αποφασισμένη στο παρκέ για να πάρει το ροζ φύλλο και παράλληλα να ευχαριστήσει και τον κόσμο της προσφέροντας καλό θέαμα. Αμφότεροι οι στόχοι επετεύχθησαν με το «τριφύλλι» να πανηγυρίζει με άνεση την δεύτερη νίκη του στη φετινή διοργάνωση, να προσφέρει θέαμα σε αρκετές περιπτώσεις. Παράλληλα πήρε χρόνο συμμετοχής τόσο ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος όσο και ο Μιχάλης Λούντζης.
Κορυφαίος για την ελληνική ομάδα ο Μίροσλαβ Ραντούλιτσα ο οποίος σημείωσε 18 πόντους και είχε εξαιρετική απόδοση όπως και οι Καλάθης, Φελντέιν, ενώ για τους φιλοξενούμενους διασώθηκε ο Ίαν Βουγιούκας με 15.
Η εξέλιξη του αγώνα
Εξαιρετικό ήταν το ξεκίνημα του αγώνα, με τον Παναθηναϊκό να πατάει με το… καλησπέρα το γκάζι και να ξεφεύγει αρχικά με 14-5 στο 5’ και να αναγκάζει τον Γκιντάρας Κράπικας να καλέσει τάιμ άουτ. Ωστόσο ούτε στη συνέχεια άλλαξε κάτι για τους Λιθουανούς, με τους «πράσινους» να είναι σαφώς καλύτεροι και στις δύο πλευρές του παρκέ και να εκμεταλλεύονται τον καλό Ραντούλιτσα (7 πόντοι σε αυτό το διάστημα). Κάπως έτσι η πρώτη περίοδος έκλεισε με 27-13 για την ελληνική ομάδα.
Στην αρχή του δευτέρου δεκαλέπτου ο Παναθηναϊκός βρήκε μεγαλύτερες δυσκολίες απέναντι στην άμυνα των φιλοξενούμενων οι οποίοι στα πρώτα τέσσερα λεπτά κατόρθωσαν να βρουν λύσεις και να μειώσουν σε 32-19 αναγκάζοντας τον Σάσα Τζόρτζεβιτς να φωνάξει κοντά του τους παίκτες του. Η Ζαλγκίρις μείωσε ακόμα περισσότερο (32-24 στο 16’) και θα πλησίαζε κι άλλο, όμως ο Γκιστ στη φάση του αγώνα έκανε μία εκπληκτική τάπα στον ανυποψίαστο Ουλανόβας και ο Φελντέιν με τρίποντο έγραψε το 35-24. Ακολούθησαν διαδοχικές καλές άμυνες από την ομάδα του Σάσα Τζόρτζεβιτς με αποτέλεσμα η διαφορά να ανέβει στο 41-25 στο 19’, χάρη σε λέι απ του Καλάθη. Η διαφορά ανέβηκε στη μέγιστη τιμή της μέχρι εκείνη τη στιγμή, τους 19 πόντους, με καλάθι και φάουλ του Διαμαντίδη στο 20’. Το 44-25 ήταν και το αποτέλεσμα του ημιχρόνου.
Το παιχνίδι είχε κριθεί από το πρώτο μέρος κι αυτό φάνηκε ξεκάθαρα στο τρίτο δεκάλεπτο. Οι γηπεδούχοι συνέχιζαν να κυριαρχούν απόλυτα στο παρκέ και να ανεβάζουν σταθερά την διαφορά. Κάπως έτσι αυτή έφτασε στο 28’ στους 30 πόντους (65-35) με τον «Σάλε» να περνάει στο παρκέ και τον Μιχάλη Λούντζη. Μάλιστα από ασίστ του τελευταίου και κάρφωμα του Χαραλαμπόπουλου γράφτηκε το 70-39 λίγο πριν το 70-41 από τον Χανλάν που ήταν και το σκορ στο 30’.
Η συνέχεια ήταν διαδικαστική και το μόνο που έμενε να γίνει γνωστό ήταν το τελικό σκορ. Αυτό ήταν 91-56 με την διαφορά να αντικατοπτρίζει πλήρως και την εικόνα της αναμέτρησης και τους φίλους του Παναθηναϊκού να αποθεώνουν τον Μιχάλη Λούντζη ο οποίος έδειξε καλά στοιχεία και ότι με σκληρή δουλειά το μέλλον του ανήκει.
Δεκάλεπτα: 27-13, 44-25, 70-41, 91-56
Παναθηναϊκός (Σάσα Τζόρτζεβιτς): Πάβλοβιτς 6 (2), Χαραλαμπόπουλος 2, Γιάνκοβιτς 12 (2), Ραντούλιτσα 18, Φελντέιν 15 (5), Διαμαντίδης 6 (1), Γκιστ 8, Καλάθης 11 (1), Λούντζης 2, Κούζμιτς 11
Ζαλγκίρις (Γκιντάρας Κράπικας): Βένε 6, Λεκαβίτσιους 5 (1), Πότσιους, Καλνιέτις, Σεϊμπούτις, Μότουμ 10 (1), Γιανκούνας 4, Βουγιούκας 15, Γιαφτόκας 4, Βερβάγκαρς 1, Χανλάν 7 (1), Ουλανόβας 4


Πηγή: onsports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου