Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015

Σφαιρόπουλος: «Πρέπει να προβληματιστούμε»

Σφαιρόπουλος: «Πρέπει να προβληματιστούμε»

«Πρέπει να μας προβληματίσει ότι δεν ήμασταν έτοιμοι για ένα τέτοιο παιχνίδι», δήλωσε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος παρά την νίκη του Ολυμπιακού στο «Παλατάκι» επί του ΠΑΟΚ στην παράταση.




«Πολύ σημαντική νίκη για εμάς γιατί νικήσαμε ένα πολύ αξιόλογο αντίπαλο που προερχόταν από αρνητικά αποτελέσματα που ξέραμε ότι θα του έδιναν κίνητρο», σχολίασε αρχικά ο προπονητής των «ερυθρόλευκων» και εξήγησε: «Είχαμε μία μεγάλη νίκη στην Ευρώπη και έπρεπε να έχουμε συγκέντρωση γι' αυτό το παιχνίδι. Αρχίσαμε με αυτό το στοιχείο και προηγηθήκαμε στην αρχή μέχρι το 15΄. Κάπου εκεί πιστέψαμε ότι το παιχνίδι θα ήταν εύκολο και χάσαμε τη συγκέντρωση μας. Είχαμε πολλές ασυνεννοησίες στην άμυνα κάτι που οφείλεται στην κακή συγκέντρωση. Ετσι δεχτήκαμε σε πέντε λεπτά 17 πόντους. Ο ΠΑΟΚ σούταρε με 50% στα τρίποντα στο πρώτο ημίχρονο».

«Αρχίσαμε και το δεύτερο χωρίς την απαιτούμενη ετοιμότητα», επισήμανε ο Σφαιρόπουλος και τόνισε: «Ο ΠΑΟΚ πήρε διαφορά αλλά και εμείς δειξαμε και τα θετικά μας στοιχεία, δεν παρατήσαμε το παιχνίδι και παλέψαμε ως το τέλος. Ηταν σημαντικό το καμ μπακ που κάναμε. Είναι αυτός ο χαρακτήρα της ομάδας. Κερδίσαμε ένα τέτοιο παιχνίδι σε μία μέτρια μέρα. Σίγουρα όμως θα πρέπει να μας προβληματίσει ότι δεν ήμασταν έτοιμοι για ένα τέτοιο παιχνίδι. Εχουμε την πολυτέλεια να μάθουμε από αυτό χωρίς να πληρώσουμε το αποτέλεσμα».

Μετά από ερώτηση για το χαμηλό σχήμα που ήταν από τα «κλειδιά» της ανατροπής στα τελευταία λεπτά της κανονικής διάρκειας της αναμέτρησης, ο κόουτς του Ολυμπιακού σχολίασε: «Ο ΠΑΟΚ έπαιζε χωρίς σέντερ με τον Μάρκοβιτς σε αυτή τη θέση. Παίζει με πικ εν ποπ και με τον Κακαρούδη και τον Μαργαρίτη. Ετσι εμείς θέλαμε άμυνα που θα απέδιδε. Το κάναμε αλλά χαλαρώσαμε και αρχίσαμε να διαβάζουμε λανθασμένα το παιχνίδι. Οταν αλλάξαμε την άμυνα μας, δεν δώσαμε αυτό το παιχνίδι στον ΠΑΟΚ και το πήγε στο λόου ποστ όπου εκεί ήμασταν προετοιμασμένοι».

Ο Ντάνιελ Χάκετ, εκ των κορυφαίων της ομάδας του Πειραιά απόψε, επισήμανε ότι το «κλειδί» για την νίκη ήταν ότι ο Ολυμπιακός δεν σταμάτησε να παλεύει: «Ξέραμε ότι όταν ήρθαμε εδώ ότι δεν θα ήταν εύκολο παιχνίδι για εμάς. Προερχόμασταν από το παιχνίδι στο Μιλάνο. Μας πήρε λίγο χρόνο για να βρούμε συγκέντρωση. Δεχτήκαμε πολλούς πόντους στην άμυνα στην αρχή του αγώνα και έτσι το παιχνίδι εξελίχθηκε με αυτόν τον τρόπο. Το "κλειδί" του αγώνα ήταν ότι συνεχίσαμε να παλεύουμε στο τέταρτο δεκάλεπτο, παίξαμε πιο σκληρά όταν τα πράγματα έγιναν δύσκολα. Κάναμε την προσπάθεια μας, μείναμε στο παιχνίδι και στο τέλος το πήραμε».

Για τη δική του προσαρμογή στους «ερυθρόλευκους» ο Ιταλός γκαρντ είπε: «Νιώθω καλά, δουλεύω με την ομάδα και κάθε μέρα βελτιώνομαι. Είναι μεγάλη ευκαιρία στην καριέρα μου για να προχωρήσω στο επόμενο επίπεδο. Αισθάνομαι τυχερός που φοράω τη φανέλα αυτής της ομάδας».




Πηγή: pamesports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου