Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015

Τρίκαλα: Παραδόθηκε προς χρήση υπερσύγχρονο δημοτικό σχολείο



Ένα υπερσύγχρονο διδακτήριο παρέδωσε προς χρήση η περιφέρεια Θεσσαλίας στο Μεγάλο Κεφαλόβρυσο Τρικάλων.




Πρόκειται για το νέο εξαθέσιο Δημοτικό Σχολείο Μεγάλου Κεφαλόβρυσου, η τελετή εγκαινίων του οποίου έγινε παρουσία του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού. Το έργο υλοποιήθηκε μέσα από το ΕΣΠΑ 2007 – 2013 με προϋπολογισμό 2.213.000 ευρώ.

Είναι κτίριο συνολικής επιφάνειας 1.530 τ.μ., το οποίο, όπως γίνεται γνωστό από την περιφέρεια Θεσσαλίας, πληροί όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές εκπαίδευσης και αποτελείται από έξι αίθουσες διδασκαλίας γενικών μαθημάτων, αίθουσα ξένων γλωσσών, αίθουσα καλλιτεχνικών μαθημάτων, εργαστήριο πληροφορικής, εργαστήριο φυσικών επιστημών, βιβλιοθήκη και αίθουσα πολλαπλών χρήσεων.

Στον αύλειο χώρο του σχολείου θα υπάρχει γήπεδο μπάσκετ, γήπεδο βόλεϊ, γήπεδο ποδοσφαίρου και μίνι τένις.

Σε δηλώσεις του, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας τόνισε πως είναι μεγάλη στιγμή σήμερα γιατί παραδίδουμε ένα έργο παιδείας, προσθέτοντας: « Η αλλαγή και η ανάκαμψη στη χώρα μας ξεκινάει από την παιδεία. Είμαστε υπερήφανοι που σε μία τόσο δύσκολη περίοδο για τη χώρα, εμείς ενώσαμε τις δυνάμεις μας για να μπορέσουμε να κερδίσουμε το μέλλον μας. Γιατί τα παιδιά είναι το οξυγόνο της ζωής και οι φορείς νέων ιδεών».






Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου