Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015

Ενημέρωση μελών ΟΕΒΕ ΘΗΒΩΝ


Στις 3 και 4 Δεκεμβρίου η ΓΣΕΒΕΕ και το ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ πραγματοποίησε το 1ο ευρωπαϊκό συνέδριο με θέμα τις Μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τον ρόλο αυτών στην ελληνική οικονομία.


Σύσσωμες οι Ομοσπονδίες απ’ όλη την Ελλάδα έδωσαν το παρόν στο συνέδριο και είχαν την ευκαιρία να εκφράσουν τους προβληματισμούς τους για την μικρομεσαία επιχείρηση αλλά και την αντιμετώπιση που έχει από το κράτος και τις τράπεζες.

Ανάμεσα στις Ομοσπονδίες το παρόν έδωσε και η ΟΕΒΕ ΘΗΒΑΣ εκπροσωπούμενη από τον Προεδρό της , κ. ΧΑΡΑΤΣΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ , και από τον αντιπρόσωπο και μέλος της ΟΕΒΕ , κ. ΦΙΛΗ ΦΑΝΗ.
Ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ στην ομιλία του τόνισε ότι τα τελευταία 7 χρόνια η ελληνική οικονομία απώλεσε πάνω από το 1 / 4 του ΑΕΠ, γεγονός πρωτοφανές για μία οικονομία σε ειρηνική περίοδο, ενώ κατά το ίδιο χρονικό διάστημα πάνω από 200.000 επιχειρήσεις έπαψαν να λειτουργούν. Για πολλούς από τους συναδέλφους μας, οι οποίοι δεν είναι πλέον ενεργοί, το δράμα δεν σταμάτησε με το κλείσιμο της επιχείρησής τους. Αρκετοί από αυτούς έχουν βρεθεί σε κατάσταση ακραίας φτώχειας, αναζητώντας την καθημερινή τους τροφή σε συσσίτια και φιλανθρωπίες. Την ίδια στιγμή τα ονόματά τους και οι επωνυμίες των επιχειρήσεών τους περιλαμβάνονται στους καταλόγους και στις λίστες των οφειλετών του δημοσίου, των οργανισμών κοινωνικής ασφάλισης και των τραπεζών. Για την ΓΣΕΒΕΕ η χρονιά που τελειώνει υπήρξε μια χρονιά διάψευσης των προσδοκιών αλλά και βίαιης ανατροπής των προτεραιοτήτων. Έτσι, μετά από τα πρώτα δύο Μνημόνια, η ελληνική κοινωνία βρίσκεται σήμερα αντιμέτωπη με μία Τρίτη Συμφωνία με ένα Τρίτο Μνημόνιο. Με μια σημαντική διαφορά: αυτή τη φορά η καθημαγμένη και βαριά πληγωμένη ελληνική οικονομία, δεν έχει πλέον τις ίδιες αντοχές και τα ίδια περιθώρια ανάκαμψης. Αυτός είναι και ένας λόγος παραπάνω που καθιστά τις θέσεις και τα αιτήματα της ΓΣΕΒΕΕ, όχι μόνο διαχρονικά αλλά και επίκαιρα. Απλώς αυτή τη φορά, και όντας περισσότερο υποψιασμένοι σε σύγκριση με το παρελθόν, οφείλουμε να λάβουμε σοβαρά υπόψη την ανατροπή των προτεραιοτήτων ώστε να μετριάζουμε τις υποσχέσεις που κάθε φορά μας δίνονται.































Από πλευράς Ομοσπονδίας ο Πρόεδρος ,κ. Χαρατσής , τόνισε σε δηλώσεις του το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις στην χρηματοδότηση από τις τράπεζες και ζήτησε από όλους να κατανοήσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η μικρή επιχείρηση καθημερινά.

Ο κ. Φίλης τόνισε την σημαντικότητα του συνεδρίου αφού μέσα από αυτό θα βγούνε πολλά συμπεράσματα για το τι μέλλει γενέσθαι με την μικρομεσαία επιχείρηση και στην Ελλάδα αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Η ΟΕΒΕ ΘΗΒΑΣ νιώθει την ανάγκη να συγχαρεί την ΓΣΕΒΕΕ και το ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ για την οργάνωση του συνέδριου αλλά και προσωπικά τον Πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ κ. ΚΑΒΒΑΘΑ αφού παρόλο την οικονομική συγκυρία που βρίσκεται ο τόπος καταφέρνει και αναδεικνύει τα προβλήματα τις Μικρομεσαίας επιχείρησης.

Η ΟΕΒΕ Θήβας θα συνεχίσει να είναι κοντά στην Μικρή αλλα και στην πολύ Μικρή επιχείρηση για να ακούει τα προβληματά της και να τα μεταφέρει στην κεντρική εξουσία.

                                       ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΕΒΕ ΘΗΒΑΣ

                   Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                           Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

        ΧΑΡΑΤΣΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ                     ΧΡΗΣΤΟΥ ΗΛΙΑΣ









Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου