Τετάρτη 18 Μαΐου 2016

Τον Σεπτέμβριο στην Αθήνα οι εκλογές για τον πρόεδρο της UEFA



Η UEFA γνωστοποίησε ότι οι εκλογές για την προεδρία της Ομοσπονδίας θα διεξαχθούν στις 14 Σεπτεμβρίου και θα πραγματοποιηθούν στην Αθήνα, σε συνέδριο, όπου θα λάβουν μέρος και τα 55 μέλη της.


Αυτό αποφασίστηκε στη σημερινή (18/5) συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής της UEFA στην Βασιλεία, πριν τον τελικό του Europa League που θα διεξαχθεί στην ελβετική πόλη.


Ο νέος πρόεδρος που θα εκλεγεί και θα διαδεχθεί τον Μισέλ Πλατινί, ο οποίος παύθηκε από την προεδρία μετά την καταδικαστική απόφαση εναντίον του για συμμετοχή σε οικονομικό σκάνδαλο, θα βρίσκεται στην κεφαλή της Ευρωπαϊκής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας μέχρι τον Μάρτιο του 2019 και παράλληλα θα αναλάβει καθήκοντα αντιπροέδρου στη FIFA.

Η προθεσμία για την κατάθεση των υποψηφιοτήτων είναι μέχρι τις 20 Ιουλίου. Προς το παρόν φημολογείται ότι ο προσωρινός Γενικός Γραμματέας της UEFA, Θεόδωρος Θεοδωρίδης, θα βρίσκεται ανάμεσα στους υποψηφίους. Ενδιαφέρον για την προεδρία έχουν εκδηλώσει ο Ισπανός, Άνχελ Μαρία Βιγιάρ, ο Ολλανδός, Μίχαελ Φαν Πράαχ, κι ο πρόεδρος της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Σλοβενίας, Αλεξάντερ Τσεφέριν.




Πηγή: skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου