Κυριακή 5 Ιουνίου 2016

Μεγάλο κύκλωμα εμπορίας όπλων εξάρθρωσε η ΕΛΑΣ - Συνελήφθησαν και ειδικοί φρουροί



Πολυμελή εγκληματική οργάνωση η οποία δραστηριοποιούνταν συστηματικά από το 2007 στην παράνομη εισαγωγή, διακίνηση και εμπορία όπλων και πυρομαχικών εξάρθρωσε...



η ΕΛΑΣ, σε ευρεία επιχείρηση από το πρωί της Κυριακής, σε διάφορες περιοχές των Χανίων και την Κομοτηνή.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, τα μέλη της οργάνωσης αφού προμηθεύονταν μη λειτουργικά όπλα, διαμέσου εταιρειών ταχυμεταφορών, τα μετέτρεπαν σε ενεργά και τα πουλούσαν σε τιμή χαμηλότερη της εμπορικής τους αξίας. Πολλά από αυτά τα εισήγαγαν από χώρες του εξωτερικού, (Αυστρία,Γερμανία, Αμερική).


Στο πλαίσιο της εξάρθρωσης συνελήφθησαν 18 άτομα που φέρεται να εμπλέκονται στην υπόθεση και σε βάρος σχηματίστηκε δικογραφία για αδικήματα, που εμπίπτουν στη νομοθεσία περί όπλων.

Στους συλληφθέντες περιλαμβάνονται Ειδικός Φρουρός και Αρχιφύλακας, που υπηρετούν σε Υπηρεσίες της Κρήτης καθώς και Ειδικός Φρουρός που υπηρετεί σε Υπηρεσία της Αττικής.

Στη δικογραφία περιλαμβάνονται και άλλα 28 άτομα, τα οποία βαρύνονται με συναφείς κατηγορίες, μεταξύ των οποίων και δύο Ειδικοί Φρουροί που υπηρετούν σε Υπηρεσίες της Κρήτης.

Όπως επισημαίνει η ΕΛΑΣ, οι δύο συλληφθέντες Ειδικοί Φρουροί διακριβώθηκαν ως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, ενώ ο συλληφθείς Αρχιφύλακας και οι υπόλοιποι δύο Ειδικοί Φρουροί που συμπεριλαμβάνονται στη δικογραφία δεν ταυτοποιούνται ως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, αλλά εμπλέκονται σε επιμέρους πράξεις και προπαρασκευαστικές ενέργειες.

Η εγκληματική οργάνωση δραστηριοποιούνταν κυρίως σε περιοχές της Κρήτης και της Αττικής όπου διοχέτευε τον παράνομο οπλισμό.

Κατασχέθηκαν -μεταξύ άλλων- 45 πιστόλια, 9 πολεμικά τυφέκια, τρεις χειροβομβίδες, 22 καραμπίνες-κυνηγητικά όπλα και πάνω από 26.000 φυσίγγια.

Επιπλέον, σε χώρο που ανήκει σε ένα από τους συλληφθέντες - μέλος της εγκληματικής οργάνωσης εντοπίστηκε αποθήκη, την οποία είχε μετατρέψει σε πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο, με κατάλληλα εργαλεία και μηχανήματα για εξειδικευμένες εργασίες τροποποίησης, επισκευής, συναρμολόγησης, και λοιπές εργασίες επί πυροβόλων όπλων.



Πηγή: naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου