Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016

Παναθηναϊκός - Ζαλγκίρις 84-76

Παναθηναϊκός - Ζαλγκίρις 84-76

Η Ζαλγκίρις έβαλε δύσκολα στον Παναθηναϊκό μέσα στο ΟΑΚΑ, αλλά με ηγέτη τον Νίκο Παππά οι «πράσινοι» επικράτησαν με 84-76 και μπήκαν με το δεξί στη νέα Ευρωλίγκα.


Για περισσότερα από 33 αγωνιστικά λεπτά ο Παναθηναϊκός αντιμετώπιζε πρόβλημα κόντρα στου Λιθουανούς του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, όμως σε εκείνο το σημείο δύο τρίποντα του διεθνή γκαρντ άλλαξαν την εικόνα του αγώνα.

Οι Λιθουανοί παρουσιάστηκαν διαβασμένοι πηγαίνοντας το παιχνίδι στο δικλό τους ρυθμό και μην αφήνοντας τον Παναθηναϊκό να κάνει το οδικό του παιχνίδι. Ουσιαστικά οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να βρουν από την άμυνά τους, παιχνίδι στο ανοικτό γήπεδο τη στιγμή ποη η Ζαλγκίρις προσπαθούσε να εκμεταλλευτεί τα δυνατά κορμιά της κοντά στο καλάθι.

Ο Παναθηναϊκός παρότι κατάφερε να ξεφύγει με +7 (22-15) στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου, η Ζαλγκίρις έτρεξε ένα σερί 12-0 και προσπέρασε με 22-27. Η παρουσία του Νίκου Παππά και του Γιάννη Μπουρούση πάνω στο παρκέ έκαναν πιο απειλητικό τον Παναθηναϊκό που έκλεισε το πρώτο μέρος στο +7.

Ελέγχοντας τα ριμπάουντ η Ζαλγκίρις ήταν μέσα στο παιχνίδι σε όλη την τρίτη περίοδο ξεφεύγοντας μάλιστα με +4 (48-52) στο 29'. Ο Παναθηναϊκός από την άλλη ήταν ξεκάθαρο πως χρειαζόταν ένα ξέσπασμα ώστε να γυρίσει το παιχνίδι με το μέρος του. Με τον Καλάθη να δείχνει βαρύς σε άμυνα και επίθεση (έκανε και δύο «άσχημα» φάουλ μετά από επιθετικά ριμπάουντ της Ζαλγκίρις) αλλά και τους Αμερικανούς να δείχνουν πως δεν έχουν προσαρμοστεί πλήρως, αυτό ήρθε από τον Νίκο Παππά! Έκανε ουσιαστικά τη δουλειά που θα έκανε ο Τζειμς.

Δύο δικά του τρίποντα έφεραν τον Παναθηναϊκό στο +6 (65-59) ενώ από δικές του ασίστ (πάσα για γκολ φάουλ στον Γκιστ) και άμυνες (παγίδα στο κέντρο) ο Παναθηναϊκός έμεινε μπροστά στο σκορ, παρότι η Ζαλγκίρις με τα τρίποντα αρνιόταν να παραδοθεί.

Ο Παναθηναϊκός λοιπόν άρχισε νικηφόρα το παιχνίδι, ωστόσο είναι ξεκάθαρο πως πρέπει να ξεπεράσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα το «σοκ» του τραυματισμού του Τζέιμς και να βρει εκ νέου τα πατήματά του.

Τα δεκάλεπτα: 20-15, 37-30, 51-52, 84-76

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Πεδουλάκης):
Σίνγκλετον 13 (2), Νίκολς 2, Ρίβερς 2, Μποχωρίδης, Φώτσης 6 (2), Παππάς 19 (3), Φελντέιν 8 (2), Γκιστ 8, Χαραλαμπόπουλος 2, Μπουρούσης 11, Ν. Καλάθης 13 (1).

ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ (Γιασικεβίτσιους):
Πάνγκος 3 (1), Λεκαβίτσιους 12 (2), Βέστερμαν 4, Σεϊμπούτις, Μότουμ 19 (1), Γιανκούνας 13, Γιαβτόκας 4, Μιλάκνις 11 (2), Λίμα 2, Καβαλιάουσκας 6, Ουλάνοβας 2.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου