Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016

Έστησαν «βιομηχανία» πλαστών αδειών παραμονής στη Θήβα

Έστησαν «βιομηχανία» πλαστών αδειών παραμονής στη Θήβα

Στην αποκάλυψη της δράσης των πλαστογράφων ηλικίας 43 και 20 χρόνων, βοήθησε η σύλληψη ενός 37χρονου Πακιστανού τους είχε ζητήσει να του πουλήσουν πλαστή άδεια διαμονής


Τουλάχιστον επί ένα χρόνο θησαύριζε ένα «δίδυμο» Ελλήνων που εφοδίαζαν αλλοδαπούς που βρίσκονταν παράνομα στη χώρα με πλαστά έγγραφα παραμονής, τα οποία κατασκεύαζαν στο αυτοσχέδιο εργαστήριο που είχαν εγκαταστήσει στο σπίτι του ενός.

Στην αποκάλυψη της δράσης των πλαστογράφων ηλικίας 43 και 20 χρόνων, βοήθησε η σύλληψη ενός 37χρονου Πακιστανού τους είχε ζητήσει να του πουλήσουν πλαστή άδεια διαμονής. Οι δράστες εντοπίστηκαν σε περιοχή της Θήβας από αστυνομικούς της Ασφαλείας, οι οποίοι βρήκαν σε ένα σε σακίδιο που είχαν στην κατοχή τους και στο σπίτι του 43χρονου πλήθος βεβαιώσεις αλλοδαπών για την κατάθεση αιτήματος για την έκδοση αδειών διαμονής, υπεύθυνες δηλώσεις με θεώρηση γνησίου υπογραφής, αριθμούς Α.Μ.Κ.Α. και Α.Φ.Μ. αλλοδαπών, φωτογραφίες, φωτοαντίγραφα διαβατηρίων και ιδιόχειρες σημειώσεις με τα στοιχεία αλλοδαπών.

Στην πορεία της έρευνας, διαπιστώθηκε ότι οι δυο Έλληνες είχαν στήσει από το Σεπτέμβριο του 2015 ολόκληρη βιομηχανία για την έκδοση πλαστών αδειών παραμονής σε αλλοδαπούς, με τους οποίους επικοινωνούσαν τηλεφωνικά και συμφωνούσαν να τους χορηγήσουν πλαστά έγγραφα με αμοιβή από 400 ως 700 ευρώ. Οι δράστες, στην κατοχή των οποίων κατασχέθηκαν 200 ευρώ και έξι κινητά, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών ενώ οι αστυνομικοί ξεψαχνίζουν τις λίστες με τα ονόματα των «πελατών» τους για να εξακριβώσουν πόσοι και ποιοι έχουν παραλάβει πλαστά έγγραφα.




Πηγή: protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου