Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017

Το πρώτο πράγμα που αλλάζει στον Ολυμπιακό ο Λεμονής

Το πρώτο πράγμα που αλλάζει στον Ολυμπιακό ο Λεμονής

Πέντε ημέρες στην τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού έχει συμπληρώσει ο Τάκης Λεμονής και ήδη ο Ελληνας τεχνικός έχει κατασταλάξει στο ποιο είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα της ομάδας.
 



Για να το θέσουμε καλύτερα ο Λεμονής έχει καταλήξει σε αυτό που θέλει να βελτιώσει πρώτο από τα κακώς κείμενα που έχει διαπιστώσει ότι «ταλαιπωρούν» τους ερυθρόλευθκους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο έμπειρος προπονητής έχει «διαγνώσει» πως στους πειραιώτες υπάρχει επιθετικό πρόβλημα. Ο Λεμονής θεωρεί οτι από την ομάδα του λείπει το «εύκολο γκολ», κάτι που άλλωστε έχει αποδειχθεί από αρκετά ματς των πρωταθλητών, ειδικό το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Βεβαίως δεν ρίχνει όλη την ευθύνη στην γραμμή κρούσης της ομάδας, δηλαδή στους επιθετικούς, αλλά γενικότερα στον τρόπο ανάπτυξης και δημιουργίας του Ολυμπιακού. Ο Λεμονής βλέπει οτι δεν υπάρχει καλή δημιουργία και «χημεία» ανάμεσα στην μεσοεπιθετική και την επιθετική γραμμή των ερυθρόλευκων.

Επισης περιμένει περισσότερα πράγματα από συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές του, όπως οι Κώστας Φορτούνης και Τσόρι Ντομίνγκες στους οποίους βασίζει πολλά για να λυθεί το συγκεκριμένο πρόβλημα. Ειδικά για τον τον διεθνή Ελληνα μεσοεπιθετικό ο Λεμονής θεωρεί οτι πρέπει να «βγει μπροστά» και να πάρει την ομάδα στις «πλάτες του» τώρα που η σεζόν φτάνει στην κορύφωσή της και κρίνονται δύο τίτλο, το πρωτάθλημα και το Κύπελλο.

Πάντως ο κόουτς του Ολυμπιακού δεν στέκεται μόνο στην ανάπτυξη από τον άξονα, αλλά και από τα άκρα, έτσι ώστε οι πειραιώτες να έχουν περισσότερους τρόπους δημιουργίας και να μην γίνονται προβλέψιμοι από τους αντιπάλους τους.

Ηδη ο νέος προπονητής των πρωταθλητών δουλεύει πολύ πάνω στον συγκεκριμένο τομέα, δίνοντας μεγάλη βάση στην καλύτερη και πιο ουσιαστική κυκλοφορία της μπάλας. Θέλει να κάνει τον Ολυμπιακό πιο επιθετικό στο παιχνίδι του και αυτό θέλει να το πετύχει εφαρμόζοντας πιο γρήγορη ποδοσφαιρική σκέψη και εκτέλεση (σ.σ. Η μπάλα να παίζεται με τη... μία).

Ο Τάκης Λεμονής ξέρει οτι για να περάσει τη φιλοσοφία του χρειάζεται χρόνος, όμως θέλει να βλέπει έστω και μικρή βελτίωση από παιχνίδι σε παιχνίδι, αρχής γενομένης από το ματς με τον Πλατανιά (1/4, 19:30).

Παράλληλα ο Ελληνας τεχνικός δουλεύει πολύ και στην ψυχολογία, τομέας στον οποίο επίσης ομάδα του θέλει ενίσχυση ειδικά μετά τον οδυνηρό αποκλεισμό στο Europa League από την Μπεσίκτας και τον τρόπο με τον οποίον αυτός ήρθε.

Αλλωστε οι ημιτελικοί του Κυπέλλου με την ΑΕΚ πλησιάζουν και ο Ολυμπιακός θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο έτοιμος γίνεται, καθώς ο στόχος που έχει τεθεί είναι το νταμπλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου