Σάββατο 9 Ιουνίου 2012

Ο "άνθρωπος - ψάρι" βούτηξε στα 125 μέτρα με μία ανάσα!
















Βλέποντάς τον κανείς να αναδύεται με ηρεμία στην επιφάνεια και να εκπνέει βαθιά δυσκολεύεται να πιστέψει ότι αυτός ο άνθρωπος κατάφερε να καταδυθεί σε βάθος 125 μέτρων με μία μόνο εισπνοή. Ο 31χρονος Γουίλιαμ Τράμπριτζ από τη Νέα Ζηλανδία ασχολείται με το άθλημα των.....
ελεύθερων καταδύσεων, ένα υποθαλάσσιο σπορ, στη διάρκεια του οποίου οι αθλητές συναγωνίζονται σε χρόνο, απόσταση ή βάθος με μία μόνο εισπνοή.


Ως νικητής για δεύτερη συνεχή χρονιά του World’s Absolute Freediving Award στις Μπαχάμες, ο Τράμπριτζ μπήκε στη λίγκα των κορυφαίων ελεύθερων δυτών στον κόσμο.
«Εχω μια ιδιαίτερη σχέση με τα βάθη» υποστηρίζει ο ίδιος στην ιστοσελίδα του, εξηγώντας ότι έμαθε να κολυμπά σε ηλικία 18 μηνών και άρχισε τις ελεύθερες καταδύσεις σε βάθος 15 μέτρων στην ηλικία των 8 ετών.

Συνέχισε ερασιτεχνικά μέχρι το 2003, οπότε αποφάσισε να ακολουθήσει ειδική εκπαίδευση. Σήμερα είναι ήδη κάτοχος παγκόσμιου ρεκόρ στη ελεύθερη κατάδυση χωρίς βοήθεια και μπορεί να φτάσει σε βάθος άνω των 100 μέτρων χωρίς τη χρήση πέδιλων, σκοινιού, βαρών ή οποιασδήποτε μορφής βοήθειας, ενώ το 2010 έσπασε και το παγκόσμιο ρεκόρ ελεύθερης κατάδυσης.

Η βάση του Τράμπριτζ είναι στην Τενερίφη, καθώς προπονείται εδώ και χρόνια στο «Tenerife Top Training Center», όμως έχει τη δική του σχολή ελεύθερης κατάδυσης που ονομάζεται «Vertical Blue» και λειτουργεί στις Μπαχάμες από τον Σεπτέμβριο έως τον Μάιο. Στη διάρκεια του καλοκαιριού διδάσκει σε διάφορες σχολές της Ευρώπης.

Espressonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου