Σάββατο 9 Ιουνίου 2012

Ολλανδία-Δανία preview

Ολλανδία-Δανία preview

Στη…μάχη του Euro 2012 ρίχνονται σήμερα η Ολλανδία και η Δανία, στο πλαίσιο της πρώτης αγωνιστικής του 2ου Ομίλου. Στην πρεμιέρα τους στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, Ολλανδοί και Δανοί αναμετρώνται με διαφορετικούς στόχους και όνειρα στο Χάρκοβο (19:00, ΕΤ-1 και σε real-time από το sport-fm.gr). 


Οι «οράνιε» μπορεί να αποτελούν ένα από τα μεγάλα φαβορί της διοργάνωσης, ωστόσο, δεν λείπουν τα προβλήματα. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Μπερτ Φαν Μάρβαϊκ, καλείται να βρει την καλύτερη λύση, ώστε να καλύψει το κενό του Ματάισεν στην άμυνα, καθώς δεν κατάφερε να ξεπεράσει τον τραυματισμό του. Επιπλέον καλείται να αντιμετωπίσει και την απειθαρχία κάποιων παικτών του, όπως ο Χούντελαρ, ο οποίος δεν μπορούσε να δεχτεί ότι δεν θα είναι βασικός και την θέση του θα πάρει ο Φαν Πέρσι. 

Στον αντίποδα οι Δανοί προσπαθούν να ξεπεράσουν την απώλεια του Σόρενσεν, με τον Μόρτεν Όλσεν να δηλώνει ότι η ομάδα του δεν θα παραδοθεί αμαχητί, παρά το γεγονός ότι συμμετέχει σε έναν πάρα πολύ δύσκολο όμιλο. Πλην της δεδομένης απουσίας του βασικού τερματοφύλακα, ο ομοσπονδιακός τεχνικός, θα έχει στην διάθεσή του όλους του τους παίκτες. 

Η Ολλανδία δεν έχει ηττηθεί από τη Δανία στις τελευταίες οκτώ αναμετρήσεις τους και τα τελευταία 45 χρόνια! Συνολικά οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί 29 φορές, με τους «οράνιε» να έχουν 12 νίκες και 7 ήττες, ενώ 10 ματς έληξαν χωρίς νικητή (58-40 τα γκολ). Σε τελική φάση Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος έχουν συναντηθεί δύο φορές, το 1992, όταν η Δανία επικράτησε στα ημιτελικά στα πέναλτι με 5-4 (2-2 κανονικός αγώνας και παράταση) και το 2000, όταν στη δεύτερη αγωνιστική της φάσης των ομίλων η Ολλανδία είχε νικήσει με 3-0. 

Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Σλοβένος Νταμίρ Σκόμινα. Στο άλλο ματς του γκρουπ του... θανάτου, όπως έχει χαρακτηριστεί λόγω της ανταγωνιστικότητάς του, αντιμέτωπες τίθενται στις 21:45 στο Λβιβ η Γερμανία και η Πορτογαλία. 

Οι πιθανές συνθέσεις 

Ολλανδία (Μπερτ Φαν Μάρβαϊκ): Στεκέλενμπουργκ, Φαν Ντερ Βιλ, Χάιτινχα, Φλάαρ, Βίλεμς, Ντε Γιόνγκ, Φαν Μπόμελ, Ρόμπεν, Σνάιντερ, Αφελάι, Φαν Πέρσι. 

Την αποστολή συμπληρώνουν οι: Κρουλ, Φορμ, Ματάισεν, Μπουμά, Μπουλαρούζ, Φαν Ντερ Φάαρτ, Σάαρς, Στρούτμαν, Νάρσινχ, Κάουτ, Χούντελααρ και Ντε Γιόνγκ. 

Δανία (): Άντερσεν, Γιάκομπσεν, Κάιερ, Άγκερ, Σ. Πόουλσεν, Κ. Πόουλσεν, Κβιστ, Ρόμενταλ, Έρικσεν, Κρόν Ντιλ, Μπέντνερ. 

Την αποστολή συμπληρώνουν οι: Λίντεγκαρντ, Σμάιχελ, Μπέιλαντ, Βας, Οκόρε, Σίλμπερμπαουερ, Ζίμλινγκ, Κάλεμπεργκ, Σόνε, Γ. Πόουλσεν, Πέντερσεν και Μίκελσεν.

sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου