Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

Εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σε κτήριο του ΟΣΕ


Φωτοβολταϊκό σύστημα ισχύος 1 MW, που είναι εγκατεστημένο στη στέγη βιομηχανικού κτηρίου του ΟΣΕ στο Θριάσιο Πεδίο, εγκαινιάστηκε την Πέμπτη σε ειδική εκδήλωση, παρουσία του υπουργού Μεταφορών Σίμου Σιμόπουλου, του δημάρχου Ασπροπύργου Νίκου Μελετίου και του προέδρου του Συνδέσμου Εταιριών Φωτοβολταϊκών, Αλέξανδρου Ζαχαρίου. 


Το έργο, που χρηματοδοτήθηκε 100% από πόρους της ΓΑΙΑΟΣΕ, κατασκευάσθηκε από την εταιρεία J&P Άβαξ Α.Ε. σε διάστημα τεσσάρων μηνών και αποτελεί το μεγαλύτερο φωτοβολταϊκό σε στέγη κτηρίου στην Αττική, ένα από τα μεγαλύτερα στην Ελλάδα και το πρώτο μεγάλο έργο στον τομέα της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας μέσω ΑΠΕ από τη ΓΑΙΑΟΣΕ με εκτιμώμενα ετήσια έσοδα άνω των 550.000 ευρώ.

Το έργο αποτελεί μέρος του γενικότερου στρατηγικού σχεδιασμού στην αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του ΟΣΕ μέσω της εγκατάστασης μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ, ενώ έχει ήδη εκπονήσει μελέτη από την οποία εντοπίσθηκαν εκτάσεις περίπου 2.600 στρεμμάτων γηπέδων και κτηρίων που κρίθηκαν κατάλληλες για την εγκατάσταση φ/β συστημάτων παραγωγής ενέργειας ισχύος 127 MW, οι οποίες και είναι στη διάθεση ιδιωτών επενδυτών που θα καταθέσουν προτάσεις εκμετάλλευσης στη ΓΑΙΑΟΣΕ.
zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου