Κυριακή 3 Ιουνίου 2012

MotoGP: Κυρίαρχος ο Λορένθο μέσα στην Ισπανία

MotoGP: Κυρίαρχος ο Λορένθο μέσα στην Ισπανία









Ο Χόρχε Λορένθο ήθελε τη νίκη μέσα στην πατρίδα του και το κατάφερε ενθουσιάζοντας χιλιάδες συμπατριώτες του.
Ο Ισπανός είχε πολύ πείσμα κατά την διάρκεια του αγώνα στην πίστα του Μοντμελό και με μια όμορφη κίνηση έξι γύρους πριν το τέλος πήρε τη τρίτη φετινή του νίκη και δεύτερη συνεχόμενη.
Με αυτό τον τρόπο επέκτεινε τη διαφορά του στην γενική βαθμολογία από τον Κέισι Στόνερ που τα βρήκε σκούρα σήμερα ενώ παράλληλα έφτασε στις πέντε παρουσίες στο βάθρο των νικητών σε ισάριθμους αγώνες εκ των οποίες στους τρεις επικράτησε.
Το πέμπτο GP του παγκοσμίου πρωταθλήματος εξελίχθηκε σε μία μάχη μεταξύ Λορένθο-Πεντρόζα που επεφύλαξε πολύ ενδιαφέρον και καθήλωσε όσους παρακολούθησαν τον αγώνα. Η επιλογή του αναβάτη της Yamaha να φορέσει τη μαλακή γόμα τον αποζημίωσε πλήρως καθώς παρά το λάθος του στην αρχή του αγώνα, μετά το μέσον άρχισε και πάλι να πιέζει για να βρεθεί λίγο αργότερα στη ρόδα του συμπατριώτη του αναβάτη της Repsol Honda.
Ο τελευταίος υπέπεσε σε λάθος στην La Caixa έξι γύρους πριν το τέλος κι έτσι ο Λορένθο βρήκε την ευκαιρία να περάσει μπροστά, να δημιουργήσει μία μικρή διαφορά και να πανηγυρίσει με το πέσιμο της καρό σημαίας.
Κάτι τέτοιο ευελπιστούσε και ο Ντάνι Πεντρόζα που λίγο έλειψε να ανέβει στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου αλλά του έκλεψε τη χαρά ο συμπατριώτης του Λορένθο. Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι για μία ακόμη φορά ο Πεντρόζα έκανε εξαιρετική εκκίνηση αφού από την πέμπτη θέση πετάχτηκε στην πρώτη, την οποία κρατούσε για αρκετούς γύρους.
Στο τρίτο σκαλοπάτι του βάθρου ανέβηκε ο Αντρέα Ντοβιτσιόζο που κατάφερε να κρατήσει πίσω του τον παγκόσμιο πρωταθλητή Κέισι Στόνερ. Ο Ιταλός μαζί με τον Αυστραλό αναβάτη της Repsol Honda και τον Καλ Κρούτσλοου έδωσαν μια πολύ όμορφη μάχη για τη διεκδίκηση της τελευταίας θέσης στο πόντιουμ. Ο Στόνερ με τη σκληρή γόμα δε έδειχνε να είναι σε θέση να πιάσει τον Ντοβιτσιόζο και τα κατάφερε προς το τέλος, όταν τα ελαστικά του αναβάτη της Monster Yamaha Tech 3 άρχισαν να παραδίδουν το… πνεύμα τους. Τελικά, όμως ο «Ντόβι» κατάφερε να κρατήσει πίσω του τον Στόνερ και να αναγκάσει για πρώτη φορά από τον Μάιο του 2010 και τον αγώνα στο Μιζάνο να μείνει εκτός βάθρου. Αντιθέτως ο Ιταλός αναβάτης πανηγύρισε την πρώτη του παρουσία σε αυτό φέτος.
Ο teammate του Καλ Κρούτσλοου έμεινε στην πέμπτη θέση, αν και ξεκίνησε τον αγώνα από την τρίτη. Εκτος ήταν ο Αλβάρο Μπαουτίστα με την San Carlo Honda Gresini, μακριά όμως από τις μάχες που δόθηκαν.
Δύο θέσεις από την εκκίνηση κέρδισε ο Βαλεντίνο Ρόσι αφού τερμάτισε τον αγώνα έβδομος, χαρίζοντας μερικά χαμόγελα αισιοδοξίας στην ομάδα της Ducati, σχετικά με την εξέλιξη της GP12. Ο Ιταλός πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής προσπάθησε να ακολουθήσει το ρυθμό του Μπαουτίστα στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, αλλά προς το τέλος αποφάσισε να συμβιβαστεί με την έβδομη θέση. Η δεύτερη Ducati του Νίκι Χέιντεν ολοκλήρωσε τον αγώνα στην ένατη θέση ενώ ανάμεσά τους βρέθηκε ο Στέφαν Μπραντλ με την LCR Honda.
Tην πρώτη δεκάδα ολοκλήρωσε ο Μπεν Σπις, ο οποίος ήταν άτυχος σήμερα. Ο Τεξανός σημείωσε πολύ καλή εκκίνηση και βρέθηκε πίσω από τον πρωτοπόρο Πεντρόζα. Στην προσπάθειά του όμως να τον πιέσει στον δεύτερο γύρο, έπεσε με αποτέλεσμα να χάσει χρόνο και θέσεις.
Στις CRT μοτοσικλέτες, μετά από μάχη με τους Ράντι ντε Πουνιέ και Μισέλ Πίρο, ο Αλειξ Εσπαργκάρο ήταν ο ταχύτερος όλων και 13ος στην γενική κατάταξη, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου