Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Στην Κρήτη η πρώτη ελληνική μονάδα αναγόμωσης φυσιγγίων!

Στην Κρήτη η πρώτη ελληνική μονάδα αναγόμωσης φυσιγγίων!
Το αγαπημένο ‘σπορ’ των κρητικών , την σκοποβολή παντός...τύπου και καιρού, αποφάσισαν να εκμεταλλευτούν κρητικοί επιχειρηματίες και θα δημιουργήσουν την πρώτη μονάδα γόμωσης- αναγόμωσης φυσιγγίων στην Ελλάδα!

Η Επένδυση που θα γίνει στην περιοχή της Γαρίπας Ηρακλείου είναι η πρώτη στη χώρα μας και φιλοδοξεί να καλύψει την εγχώρια ζήτηση, που έτσι κι αλλιώς είναι μεγάλη και γιατί όχι-εάν όλα πανε καλά- να επεκτείνει και τις δραστηριότητες της στο εξωτερικό.
Η μονάδα αυτή που είναι μέσης όχλησης πήρε χθες το πράσινο φως από την Επιτροπή περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κρήτης που παρά το ότι τα μέλη της είχαν πολλές απορίες και Κάποιες επιφυλάξεις –λόγω της φύσης της δραστηριότητας- ψήφισαν θετικά! Κι ο λόγος είναι ότι πλέον ένα προϊόν που τόση κατανάλωση έχει ειδικά στην Κρήτη μπορεί πλέον να παράγεται εδώ και να μην γίνεται διαρροή τόσων χρημάτων στο εξωτερικό.
Ενώπιον της επιτροπής χθες βρέθηκε χθες ο επενδυτής κ.Κατσουλάκης που μαζί με τους συνεργάτες του εξήγησε τι ακριβώς θα Κάνει, τον εξοπλισμό, την ασφάλεια κλπ. Βεβαια εννοείται ότι Πέραν της ΜΠΕ και της συναίνεσης του δήμου και των υπηρεσιών που ήδη δόθηκαν, θα χρειαστούν μια σειρά από άλλες αδειοδοτήσεις από Αστυνομία, υπουργεία κλπ.
Η μονάδα, ιδιοκτησίας της εταιρείας “DRAGON AMMO A.E.”, προτείνεται να εγκατασταθεί στη θέση «Μαχαιριανά» σε απόσταση περίπου 900 m από τα όρια του οικισμού Γαρίπας του Δήμου Μινώα Πεδιάδος σε αγροτεμάχιο συνολικού εμβαδού 4.254,71 m2.
Στη μονάδα θα γομώνονται και θα αναγομώνονται φυσίγγια όπλων σκοποβολής. Η μονάδα θα αποτελείται από τρία ισόγεια κτίρια:
-      Κτίριο καθαρισμού και διαλογής καλύκων μεταλλικής κατασκευής συνολικού εμβαδού 30 m2.
-      Κτίριο παραγωγής φυσιγγίων, αποθήκευσης πρώτων υλών συσκευασίας και τελικών προϊόντων, εμβαδού 119,25 m2Ο χώρος της αποθήκης χωρίζεται σε δύο διαμερίσματα, στο ένα από τα οποία αποθηκεύεται η άκαπνη πυρίτιδα και τα καψύλια, και στο δεύτερο αποθηκεύεται το τελικό προϊόν. Το κτίριο αποθήκευσης θα είναι κατασκευασμένες από οπλισμένο σκυρόδεμα πάχους 25 cm και τα διαμερίσματά του θα χωρίζονται με τοίχο από οπλισμένο σκυρόδεμα πάχους 25 cm. Στον εξωτερικό τοίχο τoυ χώρου αποθήκευσης της άκαπνης πυρίτιδας θα υπάρχει παράθυρο για εκτόνωση σε περίπτωση έκρηξης, το οποίο θα κατασκευαστεί από ελαφροβαρή τσιμεντόλιθο. Εξωτερικά, και σε απόσταση δύο 2 m από το παράθυρο εκτόνωσης θα κατασκευασθεί τοιχίο από μπετόν πάχους 25 cm, ύψους 2 m και πλάτους 2,5 m για την απορρόφηση  ενδεχόμενης έκρηξης και για την προστασία του περιβάλλοντος χώρου και των εργαζομένων από θραύσματα. Το δώμα του κτιρίου αποθήκευσης θα κατασκευαστεί από οπλισμένο σκυρόδεμα. Εντός του χώρου αποθήκευσης τα καψύλια θα τοποθετούνται σε πυράντοχο χρηματοκιβώτιο και σε απόσταση από την πυρίτιδα.
-      Κτίριο γραφείων μεταλλικής κατασκευής συνολικού εμβαδού 40 m2.
-      Εκτός των κτιρίων θα δημιουργηθεί ειδικό πεδίο δοκιμών.Κατά τη δοκιμή των φυσιγγίων, η στιγμιαία ένταση θορύβου θα είναι περίπου 140 db στο συγκεκριμένο σημείο.
-      Περιμετρικά του οικοπέδου προβλέπεται περίφραξη ύψους 3,00 m με κάμψη 0,50 m. Ανάλογη εσωτερική περίφραξη προβλέπεται και γύρω από το κτίριο παραγωγής και αποθήκευσης.
Η συνολική ισχύς του μηχανολογικού εξοπλισμού θα είναι 19,22 KW.
Οι πρώτες ύλες (βλήμα, κάλυκας, καψύλιο, άκαπνη πυρίτιδα) παραλαμβάνονται σε ειδικές συσκευασίες. Το καψύλιο θα είναι κυνηγετικού τύπου και θα περιέχει βροντώδη υδράργυρο ως πρωτογενή εκρηκτική ύλη. Η μέγιστη αποθηκευμένη ποσότητα καψυλίων θα είναι 300.000 τεμάχια. Η άκαπνη πυρίτιδα θεωρείται δευτερογενής εκρηκτική ύλη . Η συνολική μέγιστη ποσότητα άκαπνης πυρίτιδας στο χώρο αποθήκευσης θα είναι 100 kg.

cretalive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου