Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Στο... τραπέζι τα τηλεοπτικά



Κρίσιμη είναι η σημερινή (18/12) συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΣΑΚΕ με θέμα τα τηλεοπτικά δικαιώματα του πρωταθλήματος.



Τηλεοπτικά δικαιώματα, που προς το παρών, βρίσκονται σε εκκρεμότητα. Το περασμένο Σαββατοκύριακό έγινε η 10η αγωνιστική χωρίς ακόμη να έχει υπογραφεί το συμβόλαιο με την ΕΡΤ από την διαφημιστική εταιρεία Taff για το σύνολο των ομάδων της Α1. Το πρωτάθλημα άρχισε με προφορική συμφωνία για ποσό 2,9 εκατομμυρίων ευρώ συν 600.000 ευρώ σε διαφημιστικό χρόνο για το σύνολο των ΚΑΕ της Α1 συμπεριλαμβανομένων και των Παναθηναϊκού, Ολυμπιακού, που έχουν συμβόλαια με την διαφημιστική εταιρεία.

Στην αυριανή συνεδρίαση του Δ.Σ. της Λίγκας ο πρόεδρος Γιώργος Χαλβατζάκης αναμένεται να παρουσιάσει την τελική συμφωνία της Taff, που έχει εξουσιοδοτηθεί να υπογράψει για το σύνολο των ομάδων, με την ΕΡΤ και θα ληφθούν οι αποφάσεις για την κατανομή των χρημάτων στις ομάδες. Αυτό το θέμα θα είναι και το πιο «καυτό» της συνεδρίασης.

«Καίει» η μοιρασιά

Η ΕΡΤ είχε προτείνει αρχικά να μοιραστεί το σύνολο του ποσού σε ποσοστά 50% στους Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και 50% στις υπόλοιπες 12 ΚΑΕ. Οι 12 ομάδες είχαν ζητήσει κατανομή σε ποσοστό 40% στους «αιώνιους» και 60% στις υπόλοιπες ΚΑΕ. Η μοιρασιά είχε μείνει σε εκκρεμότητα με τους Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό να μην δέχονται να μειωθούν τα ποσά, που προβλέπονται στα συμβόλαια, τα οποία έχουν υπογράψει με την διαφημιστική εταιρεία – περίπου 1 εκατομμύριο ευρώ για κάθε μια ομάδα - και τους ΠΑΟΚ, Άρη να δηλώνουν ότι δεν δέχονται να εισπράξουν λιγότερα από 300.000 ευρώ.

Για να μην... τιναχτεί το πρωτάθλημα στον αέρα, απαιτούνται υποχωρήσεις, τόσο από τους «αιώνιους», όσο και από τους ΠΑΟΚ, Άρη, που ενδεχομένως να μείνουν ικανοποιημένοι με ένα ποσό γύρω στα 250.000 ευρώ. Ο Χαλβατζάκης τις τελευταίες ημέρες έχει έρθει σε επαφή με διοικήσεις ΚΑΕ, ώστε να προετοιμάσει το... έδαφος για συμφωνία στην αυριανή συνεδρίαση για την κατανομή των χρημάτων για να αποφευχθούν δυσάρεστες εξελίξεις για το πρωτάθλημα.

Πρόβλημα ρευστότητας

Στην αυριανή συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ, επίσης, αναμένεται να ενημερωθούν οι ομάδες για το πότε θα αρχίσει η καταβολή των δόσεων από την συμφωνία για τα τηλεοπτικά δικαιώματα, θέμα, που, επίσης, «καίει» τις ΚΑΕ, που μέχρι τώρα έχουν μοναδική «πηγή» είσπραξης πέρα από τα εισιτήρια και τις συμφωνίες με χορηγούς, τις οποίες έχει κάνει η κάθε μια, τις δόσεις από την χορηγία του ΟΠΑΠ. Με συνέπεια αρκετές ομάδες να αντιμετωπίζουν πρόβλημα ρευστότητας και να έχουν καταβάλει μόνο ένα μισθό στους παίκτες.

Από τις εξαιρέσεις ομάδων, που είναι συνεπείς στις πληρωμές είναι ο Πανιώνιος και το Ρέθυμνο, οι οποίοι έχουν καταβάλει τρεις μισθούς σε μπασκετμπολίστες, προπονητές.

Οι Γιορτές θα είναι δύσκολη περίοδος για αρκετές ομάδες της Α1. Οι παίκτες περιμένουν να εισπράξουν χρήματα, ενώ η επόμενη δόση του ΟΠΑΠ είναι προγραμματισμένο να εκταμιευτεί στις 15 Ιανουαρίου...


pamesports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου