Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

Νέες κατηγορίες για τη Google



Η εταιρεία λογισμικού Google βρίσκεται αντιμέτωπη με κατηγορίες, ότι διαχειρίζεται ευνοϊκά τα δικά της «προϊόντα» έναντι των ανταγωνιστικών υπηρεσιών άλλων εταιρείων, στα αποτελέσματα που εμφανίζει στη διαδικτυακή μηχανή αναζήτησής της.



Η Ευρωπαϊκή Ένωση πραγματοποιεί έρευνα, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέλος Ιανουαρίου του νέου έτους, σύμφωνα με το BBC.

Εάν αποδειχθεί η «ενοχή» της Google, η εταιρεία κινδυνεύει με πρόστιμα-μαμούθ, που μπορεί να φτάσουν μέχρι και τα 4 δισ. δολάρια.

Από την πλευρά της, η Google ανακοίνωσε, ότι συνεργάζεται απόλυτα σε όλη τη διάρκεια της έρευνας, που γίνεται από την επιτροπή ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.Ο αρμόδιος Επίτροπος για θέματα ανταγωνισμού, Χοακίν Αλμούνια τόνισε, ότι «συνεχίζουμε τη διαδικασία, ώστε να καταλήξουμε σε συμφωνία» και να ολοκληρωθεί η έρευνα.

Ο ίδιος εξήγησε, ότι από τον Ιούλιο, που ξεκίνησαν οι αρχικές συζητήσεις σχετικά με την υπόθεση, «έχουμε μειώσει αισθητά τις διαφορές μας πάνω στο θέμα».Καταλήγοντας, ο Χ. Αλμούνια υπογράμμισε: «Έως το τέλος Ιανουαρίου, ελπίζω η Google να έχει δεσμευτεί γραπτώς σχετικά με την υπόθεση».

cretalive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου