Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Εκρηκτική συνύπαρξη V. Rossi και J. Lorenzo στη Yamaha, προβλέπει ο M. Furusawa

Jorge Lorenzo και Valentino Rossi ξανά μαζί. Η συνεργασία τους θα είναι πρόβλημα για τη Yamaha δηλώνει ο μηχανικός Masao Furusawa
Jorge Lorenzo και Valentino Rossi ξανά μαζί. Η συνεργασία τους θα είναι πρόβλημα για τη Yamaha δηλώνει ο μηχανικός Masao Furusawa


 
 Το όνομα του Masao Furusawa, είναι… ιερό στην ομάδα της Yamaha αφού είναι αυτός που δημιούργησε το project Yamaha YZR-M1 και ήταν υπεύθυνος για την ομάδα στην πορεία-θρίαμβο του V. Rossi, προς τους τέσσερις Παγκόσμιους Τίτλους και τις 46 νίκες. Μάλιστα ο Ιταλός αναβάτης χρησιμοποίησε την… συνταξιοδότηση του μηχανικού, το 2010, ως αιτία για να μετακινηθεί στην Ducati.

"Καταλαβαίνω πως για τους θεατές θα είναι μεγάλη ευχαρίστηση να δουν ξανά τον Valentino και τον Jorge στο ίδιο pit box αλλά, πιστέψτε με θα είναι πολύ δύσκολο για τους ανθρώπους που δουλεύουν στο χώρο αυτό να διαχειριστούν αυτό που θα γίνεται", δήλωσε ο M. Furusawa στο Motosprint.

"Πιστεύω πως και οι δύο θα παλεύουν κάθε ημέρα γιατί είναι πολύ ανταγωνιστικοί χαρακτήρες. Αυτό θα φέρει ευχαρίστηση στο κοινό και πονοκέφαλο στη Yamaha".

O M. Furusawa πρόσθεσε πως η ομάδα έπαιξε το δικό της ρόλο στη διαμάχη των δύο αναβατών το 2010 και προειδοποίησε πως η διαμάχη, θα συνεχιστεί.

"Πριν ο Jorge έρθει στην Yamaha, ο Masahiko Nakajima (Γενικός Διευθυντής του Αγωνιστικού Τμήματος) συμπαθούσε πολύ τον Valentino. Μετά άρχισε να δείχνει συμπάθεια στον Jorge, επειδή ο Valentino ήταν πολύ νέος και δεν ήταν εύκολο να συνεννοηθείς μαζί του. Από την άλλη πλευρά με τον Jorge όλα ήταν καλά μέχρι που η Yamaha έμαθε πως μιλά με την Honda".

"Tότε ο M. Nakajima πληγώθηκε (ο ανταγωνισμός ανάμεσα στη Yamaha και τη Honda είναι βεντέτα για τα διευθυντικά στελέχη) και άλλαξε άποψη για τον Jorge. Μετά ήρθε στο προσκήνιο η μεταγραφή του V. Rossi και όλα άλλαξαν".

Στην ίδια συνέντευξη ο M. Furusawa εκμυστηρεύτηκε πως ο V. Rossi σκεφτόταν να φύγει από τη Ducati από το καλοκαίρι του 2011 και τον υποστήριξε να επιστρέψει στη Yamaha, λέγοντας του, πως αυτή είναι η δική του μοτοσικλέτα.

"Με τον Valentino μιλάμε τακτικά. Μάλιστα βρεθήκαμε το καλοκαίρι του 2011, όπου μου είπε πως ήταν λάθος να φύγει από τη Yamaha".

O βετεράνος μηχανικός της Yamaha κατέληξε: "Πιστεύω πως ο V. Rossi είναι ακόμη ικανός για να κατακτήσει νίκες και τίτλους. Το ότι μεγαλώνει δεν τον επηρεάζει και πολύ. Ασκείται πολύ για να κρατά την επαφή με τους νεότερους αναβάτες".



auto.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου