Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

«Βελτιώνω την πόλη μου»


Ο κύριος "Χ" είναι δημότης Θέρμης. Οδηγώντας σήμερα στους δρόμους της περιοχής πρόσεξε μια βαθιά λακκούβα, σε ένα σημείο μάλιστα, όπου...



 ο φωτισμός ήταν ελλιπής. Μέχρι πριν από λίγο καιρό θα χρειαζόταν να τηλεφωνήσει στον δήμο ή να επισκεφτεί αυτοπροσώπως τις αρμόδιες υπηρεσίες, για να υποβάλλει αίτημα επισκευής του οδικού δικτύου και αποκατάστασης του φωτισμού.

Πλέον, όμως, αρκεί να χρησιμοποιήσει το "έξυπνο" κινητό του τηλέφωνο με λειτουργικό σύστημα Android, για να δηλώσει αυτομάτως στον δήμο το σημείο όπου βρίσκεται η λακκούβα (μέσω του συστήματος γεωγραφικού εντοπισμού της συσκευής του), να τη φωτογραφίσει ώστε να διευκολύνει το συνεργείο που θ΄ αναλάβει να την κλείσει και να μεταβιβάσει άμεσα το αίτημά του στον δήμο.

Πώς; Μέσω της καινοτόμου εφαρμογής "Βελτιώνω την πόλη μου", που θέτει σε λειτουργία ο δήμος Θέρμης, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΙΠΤΗΛ) του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ) και την ερευνητική μονάδα Urenio του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ).

"Η εφαρμογή επιτρέπει στους πολίτες του Δήμου Θέρμης να υποβάλλουν μέσω του κινητού τηλεφώνου τα πάσης φύσεως αιτήματα που αφορούν στη διαβίωσή τους (π.χ., σπασμένες λάμπες, απουσία κάδου απορριμμάτων από μια γειτονιά, λακκούβες στους δρόμους, σπασμένα παγκάκια, επιπλέον φωτισμός σε κάποιο δρόμο, κλπ), ώστε αυτά να μεταβιβάζονται αυτόματα στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου και να δρομολογείται η διευθέτηση τους", υπογραμμίζεται σε σημερινή ανακοίνωση του ΕΚΕΤΑ.

Η εφαρμογή για τα κινητά χρησιμοποιεί τις δυνατότητες των "έξυπνων" συσκευών, όπως για παράδειγμα την αυτόματη εξαγωγή της γεωγραφικής θέσης όπου εντοπίζεται το πρόβλημα, την οπτική απεικόνιση μέσω φωτογραφικής μηχανής και την άμεση αποστολή του στην αρμόδια υπηρεσία.
Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη για κινητά τηλέφωνα με λειτουργικό σύστημα Android και διατίθεται μέσω της πλατφόρμας εφαρμογών για κινητά τηλέφωνα GooglePlay των σχετικών ιστοσελίδων του δήμου Θέρμης (https://smartcity.thermi.gov.gr/improve/el/ ) και του ΙΠΤΗΛ (http://mklab.iti.gr/imc/ ).

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου