Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Ελληνικό διαδίκτυο: Ρεκόρ σε ενημέρωση και social media, λίγες συναλλαγές


 Ελληνικό διαδίκτυο: Ρεκόρ σε ενημέρωση και social media, λίγες συναλλαγές
Η διείσδυση της ευρωζωνικότητας έγινε με ταχύτητες ρεκόρ, αλλά η Ελλάδα παραμένει ουραγός στην Ευρωζώνη και την ΕΕ. Πολύ χαμηλή παραμένει η χρήση των ηλεκτρονικών τραπεζικών υπηρεσιών.


Η Eurostat δημοσίευσε την Τρίτη τα συγκεντρωτικά στοιχεία για το διαδίκτυο και τους χρήστες του στην Ευρωπαϊκή Ενωση για το 2012.

Η Ελλάδα παρέμεινε ουραγός στις ευρυζωνικές υπηρεσίες, τις οποίες χρησιμοποιεί μόλις το 51% των νοικοκυριών, όπως και στη Βουλγαρία, με μόνους χειρότερους τους Ρουμάνους (50%). Στην Ευρωπαϊκή Ενωση ο μέσος όρος φτάνει το 72%.

Η Ελλάδα ωστόσο την τελευταία εξαετία έχει πραγματοποιήσει ένα από τα ταχύτερα άλματα προς τα εμπρός σε αυτόν τον τομέα, καθώς σε σχέση με το 2006 η ευρυζωνικότητα έχει αυξηθεί κατά 47%, επίδοση που ξεπερνούν μόνο η Σλοβακία με 61%, η Τσεχία με 51%, η Κύπρος με 50% και η Γερμανία με 50%.

Οι Ελληνες χρήστες χρησιμοποιούν το διαδίκτυο κατά κόρον για ενημέρωση, σε ποσοστό 77%, πολύ πάνω από τον μέσο όρο του 61% της ΕΕ.

Ξεπερνούν επίσης τους Ευρωπαίους στην χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, με 59% έναντι 52% και στην κατασκευή ιστοθέσεων και blog με 10% έναντι 9%.

Αντίθετα, δυσπιστούν ακόμη στην ψηφιακή τραπεζική, όπως δείχνει το ισχνό 17% στη χρήση του web banking, την ώρα που ο μέσος όρος στην ΕΕ έχει φτάσει το 54%.

Η μειωμένη σε σχέση με τον μέσο όρο χρήση για ταξιδιωτικές υπηρεσίες (38% έναντι 50%) είναι δικαιολογημένη, δεδομένου ότι η πλειοψηφία των Ελλήνων έχει άμεση πρόσβαση στους προορισμούς των διακοπών της.



e-go.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου