Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

Επί ποδός πολέμου το Μαξίμου για τη ΔΕΗ



Από τις πιο "καυτές" πολιτικά εβδομάδες του θέρους αναμένεται να είναι η τρέχουσα καθώς κατατίθεται την Τετάρτη στη Βουλή το νομοσχέδιο για τη "μικρή ΔΕΗ". Τούτου δοθέντος, το Μαξίμου είναι αντιμέτωπο με τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τους συνδικαλιστές που απειλούν με... γενικό μπλακ αουτ.


Επ αυτών και άλλων (προαπαιτούμενα) συναντώνται σήμερα στις 18.00 οι κκ Σαμαράς-Βενιζέλος, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η ΓΕΝΟΠ εξήγγειλε ήδη απεργιακές κινητοποιήσεις και ο Νίκος Φωτόπουλος τάζει ..."κούγκι" για το ζήτημα της απελευθέρωσης της ενέργειας.

Οι κυβερνητικοί εταίροι ανταπαντούν σεσυνδικαλιστές και κοινωνία ότι τα δικαιώματα των εργαζομένων εξασφαλίζονται πλήρως καθώς διατηρούν και πενταετή "ασυλία" απόλυσης. Ως εκ τούτου, κατά την Κυβέρνηση, οι αντιδράσεις δεν έχουν παρά ρόλο και σκοπό "συντεχνιακό".

Επ αυτού, ο Αντώνης Σαμαράς ξεκαθάρισε δια πρόσφατης συνέντευξής του (Handelsblatt) ότι δε σκοπεύει να υπαναχωρήσει στην πίεση των συνδικάτων.

Κατόπιν τούτου, στην Κυβέρνηση έχουν ήδη αρχίσει να εξετάζουν όλες τις πιθανές λύσεις σε περίπτωση που η ΓΕΝΟΠ κατεβάσει διακόπτες. Ήτοι, έως και την επιστράτευση.

ΣΥΡΙΖΑ ....όπως σκοτάδι

Μετά την αγωνιστική "πρόβα" του ΣΥΡΙΖΑ την περασμένη Πέμπτη με την εκδήλωση- αντίσταση στη "μικρή ΔΕΗ", όπου παρών ήταν χωρίς να φείδεται αντικυβερνητικών ιαχών, ο Νίκος Φωτόπουλος, το Μαξίμου "οπλίζει" τη φαρέτρα του προκειμένου:

1) Να εξηγήσει επαρκώς τα οφέλη που θα προκύψουν από την απελευθέρωση της ενέργειας

2) Να ταυτίσει την Κουμουνδούρου με την "παλιά Ελλάδα" των συνδικάτων που οδήγησε τη χ΄ωρα στην πτώχευση με το κουμάντο που έκαναν επί χρόνια στη χώρα οι συντεχνίες.

Η Κουμουνδούρου από πλευράς της "ακκονίζει" μαχαίρια επιμένοντας μέχρι τέλους στον άξονα: "Ιδιωτικοποίηση ίσον ξεπούλημα" έχοντας αναγάγει το σχετικό νομοσχέδιο σε "μητέρα των μαχών" (τουλάχιστον για το καλοκαίρι).

Το ΠΑΣΟΚ... απολογείται


Με το βλέμμα στις αντιδράσεις που έχουν σημειωθεί στο εσωτερικό της είναι η Χαριλάου Τρικούπη η οποία δια-νέων- διευκρινίσεων, επιχειρεί να "κάμψει΄ τις αντιστάσεις των "πράσινων" στελεχών.

"Εάν δεν πληρωθούν όλες οι προϋποθέσεις ως προς το επενδυτικό πρόγραμμα, το τίμημα, τις εργασιακές σχέσεις και τις άλλες δεσμεύσεις αναπτυξιακού και κοινωνικού χαρακτήρα, τότε ο διαγωνισμός θα αποβεί άγονος" τόνισαν χθες κύκλοι της Χαριλάου Τρικούπη, διευκρινίζοντας πως "η «Μικρή ΔΕΗ» είναι μια προσπάθεια να δημιουργηθεί άμεσα μία νέα βιώσιμη ανταγωνιστική εταιρία, η οποία θα διαθέτει το 30% περίπου του παραγωγικού δυναμικού, των εργαζομένων και της πελατειακής βάσης της υφιστάμενης ΔΕΗ".


Πηγή:capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου