Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

Ξυλούρηδες: Ένα όνομα- μια ιστορία- μια… ταινία!

Ξυλούρηδες: Ένα όνομα- μια ιστορία- μια… ταινία!

Η ιστορία της πιο γνωστής μουσικής οικογένειας στην Ελλάδα, των Ξυλούρηδων, ξετυλίγεται στην μεγάλη οθόνη μέσα από ένα μουσικό ντοκιμαντέρ σε σκηνοθεσία της Αγγελικής Αριστομενοπούλου.





Τρεις γενιές τώρα, από τον θρυλικό Νίκο Ξυλούρη και τον αδελφό του Ψαραντώνη, μέχρι τα παιδιά και εγγόνια τους, η οικογένεια κρατάει ζωντανή την μουσική παράδοση του Κρήτης, την την εξελίσσει και τη μεταφέρει σε χιλιάδες θαυμαστές ανά τον κόσμο.
Με κεντρικούς χαρακτήρες τον Ψαρογιώργη (Γιώργης Ξυλούρης), τα παιδιά του που σπουδάζουν στην Μελβούρνη, και τον πατέρα του, Ψαραντώνη (Αντώνης Ξυλούρης), η ταινία ακολουθεί την οικογένεια παντού: Στο στούντιο και τις πρόβες, τις συναυλίες και τα ταξίδια, στις μουσικές τους ανησυχίες και στις επαγγελματικές προκλήσεις, στην καθημερινότητα και στις προσωπικές τους στιγμές.
PSAROGIORGOS
Ωστόσο, μέσα σε διάστημα δύο ετών, πολλά αλλάζουν και όλοι καλούνται να πάρουν δύσκολες αποφάσεις. Από τα ορεινά τοπία των Ανωγείων μέχρι τις ερήμους της Αυστραλίας, ξεδιπλώνεται το πορτρέτο μιας οικογένειας που έχει τη δύναμη να θυσιάσει -και να κερδίσει- τα πάντα μέσα από τη μουσική.
Ο 20χρονος Νίκος και ο 18χρονος Αντώνης είναι οι δύο γιοί του Γιώργη και της Σίλα. Πολλά υποσχόμενοι μουσικοί, έχουν μεγαλώσει κουβαλώντας το βάρος του ονόματος των Ξυλούρηδων. Ο Νίκος παίζει λύρα και τόμπακ, ενώ ο Αντώνης λαούτο και μαντολίνο.
Σε αντίθεση με τους υπόλοιπους άντρες της οικογένειας, είναι απελευθερωμένοι από τα ταμπού και ‘τους κανόνες’ των παραδοσιακών μουσικών. Είναι η γενιά του my-space που τολμά να αναμείξει τα παραδοσιακά όργανα με ηλεκτρονικά βιολιά και ροκ ήχους. Παράλληλα με την κρητική μουσική, και οι δύο συνθέτουν και παίζουν ηλεκτρονική μουσική.
KSYLOYRHS PAIDIA
Η πρεμιέρα της ταινίας θα πραγματοποιηθεί στις 8 Ιανουαρίου 2015 στον κινηματογράφο Δαναός. Την ίδια μέρα ξεκινάει η κινηματογραφική διανομή στην Αθήνα (αποκλειστικά στον Δαναό).
Στις 14 Ιανουαρίου, θα γίνει η Κρητική πρεμιέρα στο Ηράκλειο (κινηματογράφος Τεχνόπολις) και στις 15 Ιανουαρίου ξεκινάει η προβολή σε κινηματογράφους στο Ηράκλειο, τα Χανιά και το Ρέθυμνο και ειδικές προβολές με τους δημιουργούς της ταινίας σε όλη την Κρήτη.
Στις 29 Ιανουαρίου, ξεκινούν οι προβολές στη Θεσσαλονίκη (κινηματογράφος ΠΑΥΛΟΣ ΖΑΝΝΑΣ).
PSARANTONHS-PSAROGIORGOS

Τέλη Ιανουαρίου θα γίνει η διεθνής πρεμιέρα στη Γαλλία και αμέσως μετά στην υπόλοιπη Ευρώπη, στις ΗΠΑ και την Αυστραλία. Εντός του 2015, η ταινία θα προβληθεί σε φεστιβάλ της Ελλάδας και του εξωτερικού.



Πηγή: 7imeres.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου