Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014

Κονδύλια δισεκατομμυρίων από ΕΕ για την επέκταση των ψηφιακών δικτύων



Η Ευρωπαϊκή Ένωση σχεδιάζει την παροχή κινήτρων για επενδύσεις στην ψηφιακή τεχνολογία και θα ενισχύσει αυτή την προσπάθεια δαπανώντας διψήφιο αριθμό δισεκατομμυρίων ευρώ, σύμφωνα με το Dow Jones Newswires, που μεταφέρει δηλώσεις του Guenther Oettinger, Επιτρόπου Ψηφιακής Οικονομίας.


Οι συζητήσεις για την ψηφιακή επέκταση της ΕΕ, θα ξεκινήσουν στις αρχές της επόμενης χρονιάς και στις συνομιλίες θα συμμετέχουν όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, όπως τηλεπικοινωνιακές εταιρίες, κυβερνητικές υπηρεσίες, δήμοι και επενδυτές.

Ο διάλογος θα επικεντρωθεί στις αρμοδιότητες του κάθε τομέα και στο τρόπο με τον οποίο θα χρηματοδοτηθεί το σχέδιο.

Σύμφωνα με τον κ. Oettinger , το επενδυτικό πακέτο της ΕΕ περιλαμβάνει ένα διψήφιο ποσό δισεκατομμυρίων ευρώ (το ύψος του οποίου ακόμα δεν έχει αποσαφηνιστεί).

Πρόσφατα ο Ευρωπαίος Επίτροπος ανακοίνωσε την πλήρη αναθεώρηση των ισχυόντων κανονισμών των ηλεκτρονικών επικοινωνιών της ΕΕ, ως μέρος του σχεδίου για την δημιουργία μιας κοινής αγοράς για τις τηλεπικοινωνίες, το online εμπόριο και τις υπηρεσίες internet- με το πλάνο να ορίζεται για το πρώτο εξάμηνο του 2015.

Επίσης ο Guenther Oettinger τάχθηκε υπέρ μιας «νέας ισορροπίας ανάμεσα στην προστασία των δεδομένων και στην χρήση τους», ώστε να μην δημιουργούνται εμπόδια σε νέες επιχειρηματικές προσπάθειες και startups.

Επίσης ανακοίνωσε μια νέα νομοθετική πρωτοβουλία αναφορικά με τα πνευματικά δικαιώματα, που θα ξεκινήσει το ερχόμενο καλοκαίρι και πρόσθεσε ότι το 2015 θα είναι «χρονιά αποφάσεων » αναφορικά με την μακροχρόνια διένεξη ανάμεσα στην ΕΕ και την Google.

Κατά της αμερικανικής εταιρίας έχουν κατατεθεί αρκετές καταγγελίες για αθέμιτο ανταγωνισμό, οι οποίες ελέγχονται από τον Ευρωπαίο Επίτροπο Ανταγωνισμού.

«Για μια βιώσιμη συμβιβαστική λύση, η Google θα πρέπει να συνεισφέρει το μερίδιο της και μάλιστα με έναν αξιόπιστο τρόπο», ολοκλήρωσε ο κ. Oettinger.


Πηγή:capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου