Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

Η Google κυκλοφορεί το Android Studio 1.0



Η Google ανακοίνωσε ότι μετά από δύο χρόνια δουλειάς, είναι επιτέλους έτοιμη να κυκλοφορήσει το Android Studio 1.0, ένα IntelliJ-based ολοκληρωμένο περιβάλλον ανάπτυξης (Integrated Development Environment – IDE).



Ενώ το Android Studio θα προσφέρει γενικά μια καλύτερη εμπειρία για τους προγραμματιστές του Android από το «παραδοσιακό» Eclipse που χρησιμοποιείται, το kicker για τους προγραμματιστές που είναι προσκολλημένοι σε αυτό είναι η διακοπή του plugin των Android Development Tools (ADT) στο Eclipse, το οποίο ενσωματώνει μια σειρά από εργαλεία Android στο IDE .

“Το plugin ADT για το Eclipse δεν είναι πλέον σε ενεργό ανάπτυξη”, δήλωσε ένας προγραμματιστής της Google. “Αν το χρησιμοποιείτε ήδη, θα πρέπει να μεταφερθείτε σε Android Studio, το συντομότερο δυνατό.”

Ενώ η εγκατάλειψη του ADT είναι μια αμφισβητήσιμη κίνηση για τους λάτρεις του Eclipse, το Android Studio θα προσφέρει στους προγραμματιστές ένα Gradle build περιβάλλον και ένα βελτιωμένο σχεδιαστικό interface, καθώς και καλύτερη παρακολούθηση της μνήμης και βελτίωση του editor για string translation.

Όταν το Android Studio παρουσιάστηκε τον Μάιο του περασμένου έτους, editor στην TechRepublic ανέφερε ότι: “Το Eclipse μπορεί δεν μπορεί να συμβαδίσει με το Visual Studio, ή ακόμα και το Xcode. Το Eclipse Foundation, το οποίο περιλαμβάνει τη Google, για πάνω από μια δεκαετία προσέφερε το Eclipse, ως ένα άξιο IDE, αλλά πλέον υποφέρει κάτω από το ίδιο του το βάρος”.

Παρόμοια με τον Chrome, η Google θα προσφέρει το Android Studio σε τέσσερα flavors ή development channels.
Πηγή: SecNews

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου