Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015

Έφτασε η ώρα του ντέρμπι: Φουλ επίθεση από Παναθηναϊκό - Ανασύνταξη στον Ολυμπιακό

Έφτασε η ώρα του ντέρμπι: Φουλ επίθεση από Παναθηναϊκό - Ανασύνταξη στον Ολυμπιακό

Το βράδυ της Κυριακής οι Έλληνες φίλαθλοι θα γνωρίζουν αν το φετινό πρωτάθλημα θα καταλήξει από νωρίς στα χέρια του Ολυμπιακού ή αν ο Παναθηναϊκός θα καταφέρει να το μετατρέψει σε... θρίλερ!




Ως μια μεγάλη ευκαιρία να διεκδικήσουν τον τίτλο του πρωταθλητή μέχρι τέλους αντιμετωπίζουν στον Παναθηναϊκό το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο γήπεδο της «Λεωφόρου Αλεξάνδρας» την Κυριακή στις 19:30. Η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου, με νίκη θα καταφέρει να μειώσει την απόστασή της από τον Ολυμπιακό στους τρεις βαθμούς δίνοντας νέο ενδιαφέρον στην Super League ενώ οι ερυθρόλευκοι με ισοπαλία ή νίκη, σχεδόν θα αγκαλιάσουν ένα ακόμη πρωτάθλημα αρκετές αγωνιστικές πριν τη λήξη της περιόδου.

Πίεση ζήτησε ο Αναστασίου

Ο Παναθηναϊκός προετοιμάστηκε όλη την εβδομάδα σε πολύ καλό κλίμα και χωρίς προβλήματα τραυματισμών. Ο Αναστασίου φαίνεται να έχει ήδη αποφασίσει τους 10 από τους 11 που θα ξεκινήσουν στο ντέρμπι χωρίς φυσικά να αποκλείεται κάποια έκπληξη της τελευταίας στιγμής. Ο προπονητής του τριφυλλιού όλη την εβδομάδα δούλεψε πάνω στην τακτική που θέλει να εφαρμόσουν οι παίκτες του, έχοντας εντοπίσει τα προβλήματα του Ολυμπιακού, ειδικά στην άμυνα. Ζητάει από τους παίκτες του να πιέσουν πολύ ψηλά αναγκάζοντας τους ερυθρόλευκους σε λάθη, τα οποία θα δώσουν τη δυνατότητα στον Παναθηναϊκό να βγάλει εύκολες φάσεις. O Έλληνας τεχνικός αναμένεται να χρησιμοποιήσει σύστημα 4-3-1-2 σε σχηματισμό ρόμβου έχοντας τον Στιλ κάτω από τα δοκάρια και τετράδα στην άμυνα τους Ζέκα, Σίλντενφελντ, Ταυλαρίδη και Χουχούμη αν τη θέση του τελευταίο δεν αποκλείεται να πάρει ο Νάνο. Ατζαγκούν, Πράνιτς και Λαγός θα είναι στον άξονα με τον Πέτριτς σε ελεύθερο ρόλο και επιθετικό δίδυμο οι Μπεργκ και Καρέλης.

Ανασύνταξη στον Ολυμπιακό

Στο αντίπαλο στρατόπεδο, ο Ολυμπιακός θα προσπαθήσει να συγκεντρωθεί μετά την κακή εμφάνιση και την ήττα από την Ντνίπρο στο Κίεβο. Η αποστολή επιστρέφει σήμερα και θα προπονηθεί απευθείας στο Ρέντη, εκεί όπου ο Βίτορ Περέιρα θα γνωρίζει και ποιοι είναι διαθέσιμοι αν και προβλήματα τραυματισμών από την αναμέτρηση του Γιουρόπα Λιγκ δεν προέκυψαν. Αυτό που προέχει για τον Πορτογάλο τεχνικό είναι να δουλέψει κυρίως στο ψυχολογικό κομμάτι προκειμένου οι παίκτες του να μην φανούν επηρεασμένοι για το μεγάλο ντέρμπι. Αλλαγές στην 11άδα σίγουρα αναμένεται να γίνουν και δεν αποκλείεται να διαφοροποιήσει κάτι στο κέντρο της άμυνάς του αφού δεν έχει μείνει ικανοποιημένος από τη συνεργασία των Σιόβα-Σαντάνα. Θέση στο αρχικό σχήμα θα διεκδικήσει και ο Φορτούνης ενώ δεν αποκλείεται να μείνει στον πάγκο ο Κασάμι, με τους Εντιγκά και Μιλιβόγιεβιτς να διεκδικούν τη θέση του αφού ο Ελβετός έδειξε ιδιαίτερα κουρασμένος μετά το ματς με τους Ουκρανούς.



Πηγή:iefimerida.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου