Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016

Θρίλερ στον Ολυμπιακό με τον Παπανικολάου



Ένα τηλεφώνημα 20’’ από τη Βαρκλεώνη κι ένα «δεν τον θέλουμε» χωρίζει τον Ολυμπιακό από τον Κώστα Παπανικολάου!




Σήμερα είναι η ημέρα κρίσης για το μέλλον του διεθνούς φόργουορντ, ο οποίος θα μάθει την απόφαση της Μπαρτσελόνα και αυτομάτως θα ετοιμάσει βαλίτσες, είτε για τη Βαρκελώνη, είτε για την επιστροφή στον Πειραιά.

Σήμερα, όπως αποκάλυψε χθες το gazzetta.gr, θα γίνει η περιβόητη συνάντηση κορυφής στη Βαρκελώνη, στην οποία θα αποφασιστεί, αν η Μπαρτσελόνα θα «ματσάρει» την προσφορά του Ολυμπιακού ή θα πει «όχι» και θα ανάψει το πράσινο φως για να ολοκληρωθεί η προφιορική συμφωνία του παίκτη με τον Ολυμπιακό.

Οι «ερυθρόλευκοι» προσφέρουν στον «Παπ» 350.000 ευρώ για τη χρονιά που διανύουμε και κοντά στα 2,2 εκατομμύρια ευρώ για τα επόμενα τρία χρόνια. Το gazzetta.gr αναλύει τα δεδομένα λίγες ώρες πριν από την οριστική απόφαση και καταγράφει τα μέχρι τώρα δεδομένα…

Ο «Παπ» ψηφίζει Ολυμπιακό


Μπορεί ο Παπανικολάου να μην παίρνει θέση επισήμως, άλλωστε δεν έχει κανένα λόγο να το κάνει αυτή τη στιγμή, αλλά η πρόθεσή του είναι να φορέσει τα ερυθρόλευκα κι αυτό είναι ήδη γνωστό στους ανθρώπους της Μπαρτσελόνα. Η πλευρά του παίκτη έχει ενημερώσει τους Καταλανούς για την επιθυμία του «Παπ» και θα το επαναλάβει όσες φορές χρειαστεί προκειμένου να «κλείσει» η συμφωνία.

Από την άλλη βέβαια, η υπόθεση δεν είναι στα χέρια του Παπανικολάου. Η συμφωνία που είχε υπογράψει με την Μπαρτσελόνα, όταν πλέον αποχώρησε για το ΝΒΑ, προέβλεπε τη συγκεκριμένη ρήτρα κι επομένως είναι υποχρεωμένος να ακολουθήσει την τυπική διαδικασία, ευελπιστώντας πως η Μπαρτσελόνα θα σεβαστεί την επιθυμία του.

Τα δύο σενάρια στη Βαρκελώνη

Η Μπαρτσελόνα είναι αλήθεια έχει το… μαχαίρι και το καρπούζι στην προκειμένη περίπτωση. Το ποσό που απαιτείται για να κρατήσει τον Παπανικολάου είναι αστρείο για τα δεδομένα του συλλόγου που λέγεται Μπαρτσελόνα και πολλά βεβαίως θα εξαρτηθούν από τη στάση που θα κρατήσει ο Τσάβι Πασκουάλ.

Όπως αποκάλυψε το gazzetta.gr το Σάββατο, ο Ισπανός τεχνικός έχει κάνει δύο φορές αρνητική εισήγηση για τον Παπανικολάου, γεγονός που κάνει τον Ολυμπιακό να αισιοδοξεί! Η μία φορά ήταν τον Οκτώβριο, όταν η πλευρά του Παπανικοπλάου εξέτασε το ενδεχόμενο να επιστρέψδει στην Ευρώπη, η άλλη ήταν πριν από 10 ημέρες, όταν τέθηκε εκ νέου το θέμα.

Τι μπορεί να αλλάξει αυτή την εισήγηση; Υπάρχει η φράση που λέμε «καλύτερα να τον έχουμε μαζί μας, παρά εναντίον μας» κι αυτή είναι η σκέψη που κάνει τους διοικούντες την Μπαρτσελόνα να το σκέφτονται διπλά και τριπλά.

Από τη μία υπάρχει μεν η άποψη του Πασκουάλ, από την άλλη υπάρχει και η σκέψη «γιατί να ενισχύσουμε έναν αντίπαλο που είναι στον όμιλό μας κι έχει βλέψεις για φάιναλ φορ;».

Αυτά τα δεδομένα, αυτές τις ισορροπίες συζητούν αυτές τις ώρες στη Βαρκελώνη και μέσα στην ημέρα, το αργότερο μέχρι αύριο το μεσημέρι – όπως αναφέρουν πηγές από τη Βαρκελώνη – θα έχει δοθεί η οριστική απάντηση.

Στάση αναμονής από τον Ολυμπιακό


Ο Ολυμπιακός έκανε το καθήκον του στην υπόθεση, με την έννοια ότι ολοκλήρωσε με θετικό τρόπο τις διαπραγματεύσεις με τον Παπανικολάου και τώρα περιμένει πάνω από ένα τηλέφωνο, έχοντας ως σύμμαχο την επιθυμία του παίκτη να φορέσει τα ερυθρόλευκα.

Στον Πειραιά δεν κάνουν εκτιμήσεις για την υπόθεση, είναι αισιόδοξοι πως τις επόμενες ώρες θα έχουν ευχάριστα μαντάτα από τη Βαρκελώνη και είναι πεπεισμένοι ότι με την προσθήκη του Παπανικολάου θα έχουν ένα από τα πιο πλήρες ρόστερ των τελευταίων χρόνων.

Είναι έτοιμος ο «Παπ»;


Σε περίπτωση που η Μπαρτσελόνα «ανάψει» το πράσινο φως στον Παπανικολάου, τότε ο παίκτης θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στην Ευρωλίγκα μετά την 6η αγωνιστική του Τοπ-16. Είναι σαφές πως ο διεθνής παίκτης χρειάζεται ένα διάστημα προσαρμογής, θα χρειαστεί να πατήσει γερά στο παρκέ, να βρει την αυτοπεποίθησή του και πάνω απ’ όλα να πάρει χρόνο και παιχνίδια.

Το ελληνικό πρωτάθλημα θα αποτελέσει την καλύτερη ευκαιρία προς αυτή την κατεύθυνση και θα δώσει στον Παπανικολάου 20λεπτα και 30λεπτα, ώστε ο παίκτης να παρουσιαστεί έτοιμος, όταν πλέον θα ξεκινήσει τις υποχρεώσεις του στην Ευρωλίγκα.




Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου