Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016

Νόμπελ Ειρήνης στους Έλληνες νησιώτες οι Τσόρι, Ιντέγε



Ο Αλεχάντρο Ντομίνγκες και ο Ιντέγε Μπράουν ψήφισαν υπέρ των Ελλήνων νησιωτών, στο παγκόσμιο κίνημα για την απονομή του Νόμπελ Ειρήνης, με αφορμή την ανιδιοτελή προσφορά τους στους πρόσφυγες.




Οι δύο άσοι του Ολυμπιακού έδωσαν την ψήφο τους στους κατοίκους της Λέσβου, της Χίου, της Κω και των υπολοίπων νησιών που καθημερινά δέχονται πλειάδα προσφύγων, οι οποίοι δίνουν μάχη για τη ζωή στη θάλασα του Αιγαίου, προκειμένου να γλιτώσουν τον βομβαρδισμό της Συρίας.

Τόσο ο Αργεντινός μέσος, όσο και ο Νιγηριανός επιθετικός δήλωσαν στην κάμερα του "Mega" συγκινημένοι από αυτό που είδαν, όταν ο Ολυμπιακός επισκέφθηκε τη Μυτιλήνη και τόνισαν πόσο αξιέπαινη είναι η προσπάθεια που κάνουν οι Έλληνες νησιώτες, για να ελαφρύνουν το μαρτύριο των προσφύγων που φτάνουν στη χώρα μας.

Με την ψήφο τους στήριξαν έμπρακτα τον ιερό σκοπό που υπηρετούν οι συμπατριώτες μας, στα νησιά του Αιγαίου και έδειξαν τον δρόμο της ευαισθητοποίησης και της δράσης και προς τους υπόλοιπους Έλληνες.

Λίγες ημέρες νωρίτερα, ο αρχηγός του μπασκετικού Παναθηναϊκού, Δημήτρης Διαμαντίδης, είχε επιλέξει κι αυτός τους Έλληνες νησιώτες στη διάσημη ιστοσελίδα συλλογής υπογραφών "Avaaz.org".



Πηγή: nooz.gr
















































Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου