Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2016

Κύμα κακοκαιρίας- Προβλήματα σε όλη την Ελλάδα



Κύμα κακοκαιρίας με κατά τόπους έντονα καιρικά φαινόμενα πλήττει από το Σάββατο όλη τη χώρα ενώ ήδη σε αρκετές περιοχές έχει χιονίσει.





Πολλά προβλήματα δημιούργησαν οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας στην Αττική, με την έντασή τους να φτάνει τα 9 μποφόρ.

Στο κέντρο επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής, έγιναν συνολοκά 164 κλήσεις για πινακίδες και άλλα αντικείμενα που έπεσαν στους δρόμους καθώς και για κοπές δένδρων. 

Τα περισσότερα προβλήματα εντοπίζονται στα Βόρεια Προάστια και ειδικότερα στο Μαρούσι, στο Χαλάνδρι, την Κηφισιά και τη Νέα Ερυθραία. 

Απεγκλωβισμοί ανθρώπων 
Τραγική κατάληξη είχε η επιχείρηση απεγκλωβισμού από ΙΧ που έπεσε σε ρέμα στο Σιδηρόκαστρο Σερρών (διαβάστε εδώ)
Σε δύο απεγκλωβισμούς ατόμων προχώρησαν το Σάββατο πυροσβέστες σε Θεσπρωτία και Αιτωλοακαρνανία.
Στις 13:45 το μεσημέρι του Σαββάτου αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ένας άνδρας ακινητοποιήθηκε στη μέση του δρόμου στην τοπική κοινότητα Παγκρατίου του δήμου Σουλίου με αποτέλεσμα ο οδηγός του να εγκλωβιστεί απο τα ορμητικά ύδατα και να κινδυνεύσει άμεσα η ζωή του.
Στο σημείο έσπευσε όχημα της πυροσβεστικής με με 3 πυροσβέστες και μετέφερε σε ασφαλές σημείο τον άνδρα.

Στις 18:00 το απόγευμα ένας βοσκός εγκλωβίστηκε μέσα σε ποιμνιοστάσιο λόγω της έντονης βροχόπτωσης, στην κοινότητα Αμοργιανών του δήμου Αμφιλοχίας και χρειάστηκε η επέμβαση των πυροσβεστών για να μεταφερθεί σε ασφαλές σημείο.
Κατέρρευσε γέφυρα στα Τρίκαλα

Στη Θεσσαλία,
 από την έντονη βροχόπτωση φούσκωσε το ρεύμα του Πηνειού με αποτέλεσμα τηνκατάρρευση της γέφυρας της Διάβας στα Τρίκαλα. 
Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης, η γέφυρα κατασκευάστηκε το 1981, ενώ οι κάτοικοι θα πρέπει να διασχίσουν πενταπλάσια απόσταση από άλλες γέφυρες για να φτάσουν στην Καλαμπάκα, όπου συγκεντρώνουν το σύνολο των καθημερινών τους δραστηριοτήτων, όπως αναφέρει επίσης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Καλαμπάκας κ. Χρήστος Σινάνης.

Επίσης, οι ισχυρές καταιγίδες έχουν δημιουργήσει προβλήματα από την υπερχείλιση του Πηνειού, σε διάφορες περιοχές του νομού Τρικάλων.

http://admin.nooz.gr/Uploads/gefira%202%201701.jpg

http://admin.nooz.gr/Uploads/argolida%201701.jpg


Χιονίζει στην Ήπειρο 

Χιονίζει από την νύχτα στα ορεινά της Ηπείρου και σε υψόμετρο άνω των 1000 μέτρων. Δεκάδες χωριά στην Κόνιτσα, το Ζαγόρι, τα Τζουμέρκα και το Μέτσοβο από τα ξημερώματα δέχονται σφοδρή χιονόπτωση και τα μηχανήματα αποχιονισμού δουλεύουν ασταμάτητα για να καθαρίσουν τους δρόμους.

Η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας σε συνεργασία με τους Δήμους της Ηπείρου εργάζονται πυρετωδώς για να αντιμετωπίσουν χωρίς προβλήματα τον χιονιά.

Η βροχή που έπεφτε ασταμάτητα τις δύο τελευταίες ημέρες πλημμύρισε καλλιεργήσιμες εκτάσεις στους κάμπους της Άρτας και των Φιλιατών.

Επίσης, προβλήματα δημιουργήθηκαν στο επαρχιακό δίκτυο λόγω πτώσεως βράχων τα οποία αντιμετωπίζονται με μηχανήματα της Πολιτικής Προστασίας Ηπείρου.
Χιόνισε στην ορεινή Πελοπόννησο

Χιόνισε το πρωί της Κυριακής στην ορεινή Αρκαδία, χωρίς,ωστόσο,να έχουν δημιουργηθεί προβλήματα στους δρόμους και η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά, ενώ όσοι πρόκειται να κινηθούν στο οδικό δίκτυο της κεντρικής και ορεινής Πελοποννήσου θα πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες, γιατί ενδέχεται να τις χρησιμοποιήσουν.
Ήδη πολλά χωριά έχουν ντυθεί στα λευκά στην περιοχή της Γορτυνίας πάνω από τα 800 μέτρα υψόμετρο, Βαλτσινίκο, Μαγούλιανα, Βυτίνα, Λαγκάδια, καθώς και στο χιονοδρομικό κέντρο Μαινάλου που είναι ανοικτό, ενώ έχει χιονίσει και στην Ζήρεια Κορινθίας.
Κατά τις νυχτερινές ώρες και προς το ξημέρωμα αύριο, αναμένεται να χιονίσει και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο, ακόμα και μέσα στην Τρίπολη.
Σοβαρές ζημιές στα χωριά του Δ. Ναυπλιέων
Σοβαρές ζημιές προκάλεσε η κακοκαιρία στο παραλιακό μέτωπο των χωριών του Δήμου Ναυπλιέων και συγκεκριμένα, επλήγησαν σφοδρότατα η Πλάκα Δρεπάνου και τα Ίρια, ενώ ζημιές έχουμε και στουςΜύλους της Λέρνης, αλλά και στην Παραλιακή Ναυπλίου - Μύλων, μετά την Νέα Κίο προς Μύλους, όπου η θάλασσα φούσκωσε και γέμισε το δρόμο με πέτρες και ξύλα κάνοντας τον αδιάβατο, ωσότου συνεργεία σήμερα το πρωί απομάκρυναν τα φερτά υλικά.

Από τις 11 το βράδυ του Σαββάτου ως τα ξημερώματα, η έντονη βροχόπτωση και οι θυελλώδεις νοτιάδες σε συνδυασμό με την σφοδρή θαλασσοταραχή, προκάλεσαν μεγάλες καταστροφές στο παραλιακό μέτωπο των τουριστικών χωριών του Ναυπλίου, αφού η θάλασσα βγήκε έξω και μπήκε μέσα σε υπόγεια και ισόγεια σπιτιών και καταστημάτων κάνοντας μεγάλες ζημιές, ενώ μαζί της έφερε πολλά φερτά υλικά ,κυρίως βότσαλα και έκανε αδιάβατους τους παραλιακούς δρόμους.
Χαρακτηριστικό της όλης ζημιάς που έχει προκληθεί είναι η καταστροφή του παραλιακού δρόμου στην Πλάκα Δρεπάνου, όπου κυριολεκτικά η θάλασσα κατάπιε τον παραλιακό δρόμο κι έχουν μείνει τα φωτιστικά σώματα όρθια καταμεσής της παραλίας.Επίσης, ζημιές προκλήθηκαν και στην παραλία των Μύλων όπου η θαλασσοταραχή έβγαλε πέτρες και άλλα φερτά υλικά.

Από νωρίς το πρωί της Κυριακής, οπότε και βελτιώθηκαν οι καιρικές συνθήκες οι κάτοικοι μετρούν τις πληγές τους και παραπονούνται, γιατί το πρόβλημα της διάβρωσης των ακτών είναι πολλά χρόνια και δεν έχουν γίνει έργα για να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά, ενώ συνεργεία του Δήμου καθαρίζουν το παραλιακό μέτωπο των πληγέντων περιοχών.

Ο δήμαρχος Ναυπλίου Δημήτρης Κωστούρος, επισκέφθηκε τα χωριά που επλήγησαν από την κακοκαιρία και επέβλεψε τα συνεργεία που αποκαθιστούν τις ζημιές.Ο κ. Κωστούρος επισήμανε ότι ιδιαίτερα έχει πληγεί η περιοχή των Ιρίων, όπου υπάρχει έντονο το πρόβλημα της διάβρωσης των ακτών και η κακοκαιρία δημιούργησε πρόβλημα σε πολλά σπίτια και καταστήματα της παραλίας και προσπαθούμε, είπε, να καθαρίσουμε και να βοηθήσουμε τους ανθρώπους που έπαθαν ζημιές.

Ο δήμαρχος είπε, πως οι εργασίες αυτές είναι ασπιρίνες μπροστά στο πρόβλημα της διάβρωσης των ακτών κι επισήμανε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη σύνταξη μελετών, την ολοκλήρωση των οποίων αναμένει ο Δήμος για να δει τι παρεμβάσεις πρέπει να κάνει για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της διάβρωσης.

Στο μεταξύ,από τους θυελλώδεις νοτιάδες έπεσε ένα δένδρο μέσα στο Ναύπλιο πάνω σε αυτοκίνητο,ενώ κλαδιά δένδρων έσπασαν στο 'Αργος, χωρίς ευτυχώς να έχουμε τραυματισμό.
Προβλήματα από τις βροχοπτώσεις στη Μυτιλήνη 
Υπερχείλισε σήμερα τα ξημερώματα ο ποταμός που διαπερνά την Καλλονή στο κέντρο της Λέσβουαπό την ισχυρή βροχόπτωση που έπληξε το νησί. Οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια ιδιαίτερα στις περιοχές του Κέντρου Υγείας και των σχολείων. Ευτυχώς η βροχόπτωση σταμάτησε χωρίς να δημιουργηθούν άλλα προβλήματα,όπως ζημιές σε περιουσίες.

«Ήταν πολύ δύσκολα τα πράγματα νωρίς το πρωί αλλά τόσο τα συνεργεία του Δήμου και της Πυροσβεστικής όσο και πολίτες καταφέραμε να μην υπάρξουν ζημιές και τελικά να κρατηθούν ανοικτοί και καθαροί οι δρόμοι» είπε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος Καλλονής του Δήμου Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος.

Αυτή τη στιγμή συνεργεία με μηχανήματα του Δήμου καθαρίζουν κεντρικούς δρόμους του νησιού όπως στις εθνική οδό στο ύψος των Λάμπου Μύλων και της Πέτρας από κατολισθήσεις ενώ αποκαθίσταται και η ηλεκτροδότηση στο χωριό Παράκοιλα, που είχε διακοπεί από φωτιά σε κολώνα της ΔΕΗ λόγω βραχυκυκλώματος.

Μικροπροβλήματα υπήρξαν από την ισχυρή βροχόπτωση και στην πόλη της Μυτιλήνης ιδιαίτερα στην περιοχή της Προκυμαίας.

«Δεν υπάρχουν προς το παρόν άλλα προβλήματα αλλά όλοι παραμένουμε σε επιφυλακή για την αντιμετώπιση του χιονιά που αναμένεται να χτυπήσει τη Λέσβο από το βράδυ» είπε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο αρμόδιος αντιδήμαρχος περιβάλλοντος του Δήμου Λέσβου Νίκος Καρασάββας.

Ήδη συνεργεία ρίχνουν ,προληπτικά, αλάτι σε μέρη όπου υπάρχει ο κίνδυνος δημιουργίας παγετού.
Ζημιές σε τμήμα του προβλήτα στο λιμάνι της Χίου
Ζημιές σε τμήμα του προβλήτα στο νότιο λιμενοβραχίονα στο λιμάνι της Χίου προκάλεσε η πρόσκρουση του πρυμναίου τμήματος και του καταπέλτη του πλοίου «Ψαρά» λόγω των ισχυρών νότιων ανέμων που έπνεαν το πρωί της Κυριακής στην περιοχή.

Σύμφωνα με το Λιμεναρχείο Χίου, στο πλοίο, που έχει ζημιές στον πρυμναίο τμήμα, απαγορεύτηκε ο απόπλους μέχρι να επιθεωρηθεί.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Χίου Μιχάλη Μπελέγρη, κάποια στιγμή οι νότιοι άνεμοι είχαν ταχύτητα 110 χιλιόμετρα, είχε δημιουργηθεί δηλαδή ένας μικρός τυφώνας.

Ζημιές προκλήθηκαν επίσης και σε εκπαιδευτικά σκάφη του Ναυτικού Ομίλου Χίου ενώ και οι εγκαταστάσεις του Ομίλου στην περιοχή της Μπέλα Βίστα υπέστησαν ζημιές. Ο προπονητής της Ιστιοπλοΐας Άλντο Σάλβια και οι υπεύθυνοι του Ομίλου ζητούν την άμεση συνδρομή της πολιτείας ώστε να αντεπεξέλθουν στην έκτακτη κατάσταση.

Με δυσκολία διεξάγονταν το πρωί η κυκλοφορία από την παραλιακή του Βροντάδου μέχρι και τη Λεωφόρο Ενώσεως, στο ύψος του αεροδρομίου και στην περιοχή του Τάγματος του Αγίου Παντελεήμονα.

Ζημιές τέλος σημειώθηκαν στο λιμανάκι της Φάρκαινας όπου βούλιαξαν βάρκες.

Εκτεταμένα προβλήματα στη Ροδόπη
Κλειστή μέχρι και αυτή την ώρα παραμένει η επαρχιακή οδός Κομοτηνής –Μέσης στο ύψος του οικισμού της Παραδημής μέχρι να υποχωρήσει η στάθμη του νερού, η οποία είχε φτάσει έως και τα 40 εκατοστά.
Τα εκτεταμένα προβλήματα, κυρίως στα δυτικά του νομού Ροδόπης, προκλήθηκαν από τη χθεσινοβραδινή νεροποντή η οποία είχε ως συνέπεια να υπερχειλίσουν ποτάμια.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στην περιοχή των οικισμών Παραδημής, Μεγάλου και Μικρού Κρανοβουνίου και Παγουρίων, που ανήκουν στον δήμο Κομοτηνής, όπου επιχειρούν από το πρωί οι υπηρεσίες πολιτικής προστασίας του δήμου Κομοτηνής και της αντιπεριφέρειας της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης.
Ο μεγάλος όγκος των νερών ήταν η αιτία να υπερχειλίσει παρακλάδι του ποταμού Βοσβόζη και να μετατρέψει σε λίμνες τις παρακείμενες αγροτικές εκτάσεις, να «εισβάλει» στις αυλές, αλλά και στο εσωτερικό σπιτιών-κυρίως στο ανατολικό τμήμα του οικισμού της Παραδημής-και να «κόψει» στα δύο το επαρχιακό οδικό δίκτυο.
Μάλιστα, έχουν καταγραφεί περιστατικά όπου αυτοκίνητα κόλλησαν μέσα στα νερά, αλλά ευτυχώς δεν υπήρξαν δυσάρεστες επιπτώσεις.
Αντιολισθητικές αλυσίδες στη Β. Ελλάδα
   

Προβλήματα έχει προκαλέσει η κακοκαιρία που πλήττει από χθες το απόγευμα διάφορες περιοχές της Β. Ελλάδας και η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων κρίνεται επιβεβλημένη σε ορισμένα σημεία του εθνικού, αλλά και επαρχιακού δικτύου.
Συγκεκριμένα, αντιολισθητικές αλυσίδες απαιτούνται σε όλο το εθνικό και επαρχιακό δίκτυο του Νομού Φλώρινας και στα σημεία: Καστοριάς-Φλώρινας μέσω Βιτσίου, Καστοριάς –Ιωαννίνων μέσω Κοτύλης και Καστοριάς-Αμυνταίου μέσω Κλεισούρας.
Παράλληλα, απαραίτητη είναι η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στην Άρνισσα από το 8 χλμ της επαρχιακής οδού με κατεύθυνση το χιονοδρομικό κέντρο Βόρρα και στην Κερασιά Πέλλας.
Ομαλοποιούνται οι ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες  
Ομαλοποιούνται σταδιακά τα προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες μετά τα προβλήματα που προκάλεσαν σε πολλές περιοχές από από το Σάββατο οι ισχυροί άνεμοι.
Κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια από Πειραιά, Ραφήνα, Λαύριο.
Στη γραμμή Φανερωμένη Σαλαμίνα-Πέραμα τα δρομολόγια εκτελούνται μόνο με έγκριση του πλοιάρχου.
Επίσης,άνοιξαν οι γραμμές Αγ.Μαρίνα-Νέα Στύρα, Ρίο-Αντίριο και Κεραμωτή-Λιμένας Θάσου.
Ανοιχτές είναι οι γραμμές Ηγουμενίτσα-Κέρκυρα, Ηγουμενίτσα Λευκίμμη και Κυλλήνη-Ζάκυνθος.
Κλειστή εξακολουθεί να παραμένει η γραμμή Καβάλα-Πρίνου.
Οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν καλό είναι πριν την αναχώρηση να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία.
Ο καιρός την Κυριακή

Το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας θα είναι ιδιαίτερα αισθητό την Κυριακή, με κύρια χαρακτηριστικά το «τσουχτερό» κρύο, τους θυελλώδεις βοριάδες και τις χιονοπτώσεις ακόμα και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο.

Συγκεκριμένα, χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ορεινά και ημιορεινά ηπειρωτικά τμήματα καθώς και σε περιοχές της Ηπείρου, της Μακεδονίας, της Θράκης, της Θεσσαλίαςκαι αργότερα της Στερεάς και της Εύβοιας με χαμηλό υψόμετρο.

Αργά το βράδυ θα χιονίσει και σε νησιωτικές περιοχές του Βορειοανατολικού Αιγαίου αλλά και στα βόρεια της Αττικής.
Εξαίρεση θα παρουσιάσουν οι δυτικές και κεντρικές ηπειρωτικές περιοχές, όπου θα υπάρχουν μεγάλα διαστήματα βελτίωσης.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο αρχικά από νότιες διευθύνσεις θυελλώδεις 8 μποφόρ, οι οποίοι βαθμιαία και από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7-8 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από βορειοδυτικές διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ και αργότερα θυελλώδεις και τοπικά πολύ θυελλώδεις 8-9 μποφόρ.

Η θερμοκρασία σε σημαντική πτώση από βορρά σε νότο.

Γέφυρα Πηνειού Διάβα Καλαμπάκας

http://admin.nooz.gr/Uploads/trikalaola%201701.jpg
Κοζάνη

http://admin.nooz.gr/Uploads/kozani%201701.jpg

Φλώρινα

http://admin.nooz.gr/Uploads/florina%201701.jpg

Πιο αναλυτικά σήμερα:

Στην Αττική,
 αναμένονται νεφώσεις και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές τις πρωινές ώρες. 

Από το βράδυ θα σημειωθούν χιόνια στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί στα 8 μποφόρ, ενώ αργότερα θα εξασθενήσουν. 

Η θερμοκρασία σε πτώση θα κυμανθεί από 9 έως και 13 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, θα αναπτυχθούν νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο, καταιγίδες τις πρωινές ώρες στα ανατολικά. Χιονοπτώσεις θα πέσουν στα ορεινά- ημιορεινά και από το βράδυ σε πεδινές περιοχές

Οι άνεμοι στα 7 μποφόρ, ενώ η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει τους 7 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη, περιμένουμε νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. 

Χιόνια 
θα πέσουν στα ορεινά και σταδιακά σε πεδινές περιοχές. Στα υπόλοιπα αναμένονται νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο, καταιγίδες τις πρωινές ώρες στην κεντρική Μακεδονία, χιονοπτώσεις ορεινά - ημιορεινά αλλά και σε πεδινές περιοχές

Οι άνεμοι θα πνέουν θυελλώδεις έως και 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε αισθητή πτώση θα κυμανθεί από 2 έως και 9 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ηπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Βαθμιαία τα φαινόμενα από τα βόρεια θα εξασθενήσουν.Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά αλλά και σε πεδινές περιοχές της Ηπείρου. Οι άνεμοι έως και 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως και 12 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, περιμένουμε τοπικά ισχυρές καταιγίδες τις πρωινές ώρες. 

Χιονοπτώσεις
 αναμένονται στα ορεινά και η,ορεινά καθώς και σε πεδινές περιοχές της Θεσσαλίας και βαθμιαία της Στερεάς και πιθανόν κατά τη διάρκεια της νύχτας και της Εύβοιας. 

Οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί έως και 8 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως και 14 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη, θα εκδηλωθούν καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές που βαθμιαία θα περιοριστούν στις ανατολικότερες περιοχές. 

Ασθενείς χιονοπτώσεις 
αναμένονται στα ορεινά της Κρήτης. Οι άνεμοι θυελλώδεις θα φτάσουν τα 9 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως και 16 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, θα αναπτυχθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά. 

Οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί έως και 9 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως και 17 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία τη Δευτέρα το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι οι χαμηλές θερμοκρασίες, όπου στα βόρεια θα εκδηλωθεί ολικός παγετός και οι χιονοπτώσεις σε περιοχές κυρίως της ανατολικής κυρίως χώρας με μηδενικό υψόμετρο (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), αλλά και σε νησιωτικές περιοχές του Αιγαίου. 

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις θυελλώδεις 8 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε πολύ χαμηλά για την εποχή επίπεδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου