Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

Ενεργειακά αυτόνομη Κρήτη σε 15 χρόνια

Την αντίθεσή της με την προοπτική διάθεσης εκτάσεων για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων με στόχο την παραγωγή και εξαγωγή ενέργειας...



στην κεντρική και βόρεια Ευρώπη στα πλαίσια της εκποίησης δημόσιας περιουσίας μέσω του προγράμματος “HELIOS” εκφράζει η Εναλλακτική Κίνηση Πολιτών Ρεθύμνου, που κατέθεσε το συγκεκριμένο θέμα για συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο της προσεχούς Δευτέρας και μάλιστα με τη μορφή του κατεπείγοντος.



Με τη μορφή του κατεπείγοντος, η Εναλλακτική Κίνηση Πολιτών Ρεθύμνου, κατέθεσε προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας, το θέμα της διάθεσης εκτάσεων για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων, στα πλαίσια του προγράμματος «ΗELIOS”(το πρόγραμμα προβλέπει την εκποίηση δημόσιας περιουσίας για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών που θα παράγει ενέργεια η οποία θα εξάγεται στη κεντρική και βόρεια Ευρώπη.



Η Εναλλακτική Κίνηση ταυτόχρονα με την αντίθεσή της εκφράζει μια σειρά προτάσεις που μπορούν να οδηγήσουν την Κρήτη σε ενεργειακή αυτάρκεια με γνώμονα το συμφέρον των τοπικών κοινωνιών.

Το κείμενο, που υπογράφει ο επικεφαλής της Εναλλακτικής Κίνησης, Γιώργος Βλαστός έχει ως εξής:



«Στις 20/10/2011 ο υφυπουργός Περιβάλλοντος κ. Γ. Μανιάτης έστειλε επιστολές σε όλους τους Δημάρχους της χώρας και στον Δήμαρχο Ρεθύμνου, ζητώντας να προταθούν από τον Δήμο δημοτικές εκτάσεις χαμηλής παραγωγικότητας άνω των 500 στρεμμάτων για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων με στόχο την παραγωγή και εξαγωγή ενέργειας στην κεντρική και βόρεια Ευρώπη (δηλ. στη Γερμανία) στα πλαίσια της εκποίησης δημόσιας περιουσίας μέσω του προγράμματος “HELIOS”.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου