Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Ντόρα προς Γερμανία: «Οι ΄Ελληνες δεν είναι ούτε τεμπέληδες ούτε απατεώνες»


«Οι Έλληνες δεν είμαστε ούτε τεμπέληδες, ούτε απατεώνες», διαμήνυσε η Ντόρα Μπακογιάννη σε ομιλία της στο Μόναχο για την ελληνική κρίση, απαντώντας στις προσβλητικές επιθέσεις που έχει δεχθεί ο ελληνικός λαός.
Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας απευθυνόμενη στο γερμανικό κοινό, υποστήριξε ότι η χώρας μας έχει κουρελιαστεί από τη....

συκοφαντία και έφερε ως παράδειγμα τους έλληνες της διασποράς που είναι υποδειγματικοί πολίτες πάνω από το μέσο όρο.
«Το κύριο ζητούμενο είναι η Ελλάδα, η χώρα τους, να γίνει για τους εντός αυτής έλληνες ένα περιβάλλον αντίστοιχο με εκείνα στα οποία ζουν στις άλλες χώρες, τη Γερμανία, τις ΗΠΑ, την Αυστραλία», σημείωσε.
Μιλώντας για τα αίτια της οικονομικής κρίσης που αντιμετωπίζει η χώρα αναγνώρισε τις ευθύνες της Ελλάδας αλλά και των δανειστών μας.
«Η παγκόσμια οικονομική κρίση έδωσε τέλος στις ψευδαισθήσεις και αποκάλυψε την ανευθυνότητα όχι μόνο των δανειζόμενων αλλά και πολλών δανειστών», τόνισε ενώ παράλληλα στην ουσία κατηγόρησε την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ότι «φούσκωσε» το έλλειμμα του 2009.
«Είναι βέβαιον ότι ενεγράφησαν τα χρέη ορισμένων δημοσίων οργανισμών που σε ελάχιστες χώρες παγκοσμίως συμπεριλαμβάνονται στο ετήσιο έλλειμμα», είπε αναγνωρίζοντας ωστόσο ότι και χωρίς αυτά το έλλειμμα θα ήταν 11-12% αντί 15%, δηλαδή πάλι εξαιρετικά μεγάλο.
Η Ντόρα Μπακογιάννη υπενθύμισε επίσης ότι το κόμμα της έχει καταθέσει εναλλακτικό μεσοπρόθεσμο που έγινε αποδεκτό από τους Ευρωπαίους Φιλελευθέρους.
«Η κυβέρνηση ακόμα δεν έχει πετύχει κάτι αντίστοιχο. Η αξιωματικής αντιπολίτευση δεν μπορεί καν να συνομιλήσει χωρίς να την επιτιμήσουν, γιατί μπορεί να χρησιμοποιεί τη γενική σύγχυση και τις κάθε είδους ασθένειες των ελληνικών μέσων ενημέρωσης για να παραπληροφορεί την ελληνική κοινή γνώμη για τις άσχετες με την πραγματικότητα ‘προτάσεις της’ αλλά δεν μπορεί να πείσει ούτε τα μέσα ενημέρωσης, ούτε τους συνομιλητές της στην Ευρώπη», συνέχισε.
Επιτέθηκε όμως και σε άλλο σημείο της ομιλίας της στη ΝΔ αλλά και στην αριστερά.
«Οι εξαλλότητες της ελληνικής αριστεράς, που θέλει να ξεκινήσει από την πλατεία συντάγματος την παγκόσμια επανάσταση, οι μη σοβαρές προτάσεις, όπως αυτές του κ. Σαμαρά, που ισχυρίζεται ότι προτείνει ένα πρόγραμμα ισοσκελισμένο και η τρόικα κάνει το λογαριασμό και βρίσκει ότι είναι 15-20 δις ελλειμματικό, δεν αποτελούν επαναδιαπραγμάτευση», σημείωσε ενώ αντίστοιχα επέκρινε την κυβέρνηση για την πολιτική των φόρων που εφαρμόζει.
Καταλήγοντας επεσήμανε ότι το πρόβλημα των επομένων τριών ημερών δεν είναι η Ελλάδα.
«Μέχρι τώρα οι ευρωπαίοι ηγέτες, περιλαμβανομένων των ελλήνων, επέτρεψαν στον εαυτό τους να βάλουν το εθνικό τους συμφέρον πάνω από το ευρωπαϊκό. Αυτό η Ευρώπη σήμερα δεν μπορεί να το επιτρέψει πια. Γιατί αν τώρα χάσουμε το ευρωπαϊκό μας όραμα, θα βλάψουμε το εθνικό συμφέρον πολύ περισσότερο απ’ό,τι πιστεύουμε σήμερα», τόνισε.

http://briefingnews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου