Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

ΈΚΤΑΚΤΟ: Με 3 πλοία προκαλεί η Τουρκία στην Αν. Mεσόγειο!

Τρία ερευνητικά πλοία έχει από σήμερα η Τουρκία στην Αν. Μεσόγειο, κλιμακώνοντας την προσπάθειά της – με προκλητικό
τρόπο και κόντρα στο διεθνές δίκαιο – να δηλώνει παρούσα στην περιοχή και «μέτοχος» των εξελίξεων. Πρόκειται για το γνωστό Πίρι Ρέις  – που κάνει κουτσά-στραβά -κάποιες έρευνες και δυο νορβηγικά : Το «Μπεργκερ»,  που ήταν γνωστή η παρουσία του από εβδομάδων ανοιχτά της Αττάλειας και με συνεχή μπες – βγες στην κυπριακή ΑΟΖ  και από σήμερα το «Οσεάνικ Τσάλεντζερ», που αυτή την ώρα προσεγγίζει την Αττάλεια, αλλά δεν έχει εκδοθεί αναγγελία (Ναύτεξ) για το πρόγραμμά του.
Σημερινό δημοσίευμα της Hurriet Daily News, επικαλούμενο χτεσινή δήλωση του υπουργού Ενέργειας, κ. Τανέρ Γιλντίζ, αναφέρει ότι ένα δεύτερο, πέραν του γνωστού PIRI REIS, ερευνητικό σκάφος θα αποπλεύσει σήμερα για την Αν. Μεσόγει,ο προκειμένου να διεξάγει έρευνες για υδρογονάνθρακες στην περιοχή κοντά στην Κύπρο.  Το νέο ερευνητικό σκάφος θα αποπλεύσει από το Λιμάνι της Αττάλεια  και θα διεξάγει  έρευνες  3D ( τρισδιάστατες), σε εύρος 1100 τετραγωνικών χιλιομέτρων και θα παραμείνει στην περιοχή για 40 ημέρες.
Ο υπουργός φέρεται να είπε ότι το Piri Reis  θα παραμείνει στην περιοχή και θα συνεχίσει τις έρευνες. Πρόσθεσε δε ότι η Τουρκία έχει και ένα τρίτο σκάφος που διεξάγει έρευνες για λογαριασμό της μετά από συμφωνία που υπέγραψε με διεθνή εταιρεία, το όνομα της οποίας δεν έχει κάνει γνωστό ακόμα επισήμως – εννοεί προφανώς το «Οσε;aνικ Τσάλεντζερ». «Από αύριο θα έχουμε τρία σκάφη στη Μεσόγειο», φέρεται να κατέληξε ο υπουργός…

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου