Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

«Φύγε να σωθούμε» το μήνυμα των «τριών» σε Παπανδρέου εκτιμά η ΝΔ


Σε αντίθεση με τη ΝΔ του Κώστα Καραμανλή, ο Αντώνης Σαμαράς δείχνει ότι έχει την τάση να επεμβαίνει στα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ, καθώς ο Γιάννης Μιχελάκης έπειτα από συνεννόηση με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχολίασε από τους πρώτους το μανιφέστο των τριών υπουργών της κυβέρνησης, λίγες ημέρες μετά την αιχμή ότι ο Βενιζέλος ετοιμάζει τη δική του ομάδα για την επόμενη μέρα των εκλογών.

«Με Παπανδρέου ή Βενιζέλο ή Διαμαντοπούλου το χαράτσι θα μπει στους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Περισσότερο μας ενδιαφέρει η αποκομιδή των σκουπιδιών από τα όσα γίνονται εντός της κυβέρνησης» έλεγε στο real.gr «γαλάζιο» στέλεχος του οικονομικού επιτελείου.

Η εκτίμηση που υπάρχει στη Λ. Συγγρού για την κίνηση των τριών είναι ότι το «νέο» ΠΑΣΟΚ επιχειρεί για μία ακόμη φορά να καταστήσει τα εσωκομματικά προβλήματά του πρόβλημα για την ίδια την κοινωνία και όπως έλεγαν στοreal.gr στελέχη που απηχούν τις απόψεις Σαμαρά, ο πρόεδρος της ΝΔ έχει στο παρελθόν τονίσει ότι η πορεία του ΠΑΣΟΚ σε καμία περίπτωση δεν ταυτίζεται με την πορεία της Ελλάδας.

Η κίνηση των «τριών», όπως θεωρούν αρκετά από τα «γαλάζια» στελέχη, σχετίζεται άμεσα με τις διαρροές που υπήρξαν σε μερίδα του ξένου τύπου περί παραίτησης Παπανδρέου και σε κάθε περίπτωση αντικατοπτρίζουν και την κατάσταση που θα διαμορφωθεί στο ΠΑΣΟΚ μετά τις επόμενες εκλογές.

Οι πιο «τολμηροί» εκτιμούσαν, μάλιστα, πως απέναντι στον Ευάγγελο Βενιζέλο θα βρεθεί ένας εκ των «τριών» υπουργών που συνέταξαν το μανιφέστο ανάλογο με τους συσχετισμούς που θα διαμορφωθούν στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος.

Η εκτίμηση που υπάρχει στο στρατόπεδο της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι πως οι υπουργοί, οι οποίοι θέλουν να έχουν λόγο στην επόμενη μέρα στέλνουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα στον κ. Παπανδρέου: «Φύγε να σωθούμε».

Έτσι διαβάζουν την παρέμβαση Διαμαντοπούλου, Λοβέρδου και Ραγκούση στην αξιωματική αντιπολίτευση, επισημαίνοντας, ωστόσο, πως αυτές οι διεργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη στο εσωτερικό της κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ ουδόλως αφορούν την κοινωνία που, όπως λένε, βρίσκεται στα όριά της.

Οι συνεργάτες του κ. Σαμαρά υπενθύμιζαν ότι ο πρόεδρος της ΝΔ ξεκαθάρισε στην πρόσφατη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας ότι το πρόβλημά του δεν είναι ο Παπανδρέου ή ο Βενιζέλος αλλά η κατάσταση, στην οποία έχει περιέλθει η ελληνική κοινωνία. Και σημείωναν ότι τον κ. Σαμαρά περισσότερο τον ενδιαφέρει το τι θα γίνει με το θέμα των σκουπιδιών, παρά οι όποιες ενδοκυβερνητικές καραμπόλες, αφού ούτως ή άλλως για τη ΝΔ ο κ. Παπανδρέου έχει εδώ και καιρό απωλέσει το όποιο πολιτικό κεφάλαιο είχε στη διάθεσή του. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου