Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Πρόσω ολοταχώς για ιδιώτες στο λιμάνι Ηρακλείου



















Σύνθημα αποκρατικοποιήσεων των περιφερειακών λιμανιών της χώρας με διαδικασίες εξπρές και πρόσω ολοταχώς για την είσοδο ιδιωτών στο λιμάνι του Ηρακλείου.

Το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων ανεβάζει ταχύτητες και ανοίγει τώρα το φάκελο των ιδιωτικών επενδύσεων στα λιμάνια. Σε αυτό το πλαίσιο, επισπεύδεται η προκήρυξη διαγωνισμών για τα 10 περιφερειακά λιμάνια της ... πρώτης λίστας, στην οποία δεσπόζει το λιμάνι του Ηρακλείου, μαζί με αυτά της Ελευσίνας, του Λαυρίου, της Ηγουμενίτσας, της Αλεξανδρούπολης, του Βόλου, της Καβάλας, της Κέρκυρας, της Πάτρας και της Ραφήνας.

Με εντολή της τρόικας, οι διαδικασίες fast track στα περιφερειακά λιμάνια για την είσοδο ιδιωτικών κεφαλαίων, ανοίγει την ... κερκόπορτα των ιδιωτών για τη διαχείριση των λιμανιών με στόχο τα έσοδα από τις ιδιωτικοποιήσεις να φτάσουν τα 6,6 δισ. ευρώ έως το 2014 και τα 10 δισ. ευρώ έως το 2016.

Τρικυμία

Στο μεταξύ, τρικυμία προκαλεί στα λιμάνια της Κρήτης που περιλαμβάνονται στο φάκελο των αποκρατικοποιήσεων, με τις προθέσεις της πολιτείας για ιδιωτικοποιήσεις fast track να αποτελούν casus belli για τους τοπικούς φορείς. Τα ... τύμπανα του πολέμου ήχησαν ήδη σε Χανιά, Ρέθυμνο και Άγιο Νικόλαο.

prismanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου