Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

Επί ποδός τα συνδικάτα - Aπεργιακό δίημερο Τρίτη και Τετάρτη



















Για εξαθλίωση των πολιτών, φορολογική αφαίμαξη και εκτίναξη της ανεργίας κάνει λόγο η ΓΣΕΕ. ΑΔΕΔΥ: Με τις ανατροπές διευρύνονται η φτώχεια και η αδικία. Στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν ναυτεργάτες και γιατροί



Πανελλήνια ένστολη διαμαρτυρία και πορεία προς τη Βουλή πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στην Αθήνα. Με βασικό σύνθημα «Αντιστεκόμαστε στην εξαθλίωση», οι ομοσπονδίες αστυνομικών (ΠΟΑΣΥ), λιμενικών (ΠΟΕΠΛΣ) και πυροσβεστών (ΠΟΞΙΑ) συγκεντρώθηκαν προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τις περικοπές στους μισθούς τους
Για... τη μητέρα των μαχών προετοιμάζονται τα συνδικάτα εν όψει της ψήφισης από το Κοινοβούλιο του νέου επώδυνου πακέτου μέτρων. Δημόσιος και ιδιωτικός τομέας παραλύουν την ερχόμενη εβδομάδα λόγω της 48ωρης απεργίας που εξήγγειλαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για Τρίτη και Τετάρτη (6-7/11), ενώ το κτίριο της Βουλής αναμένεται να βρεθεί σε «πολιορκία» από διαδηλωτές που θα ζητούν να μην περάσουν τα μέτρα.
Ο προγραμματισμός των συνδικάτων προβλέπει απεργιακή συγκέντρωση την Τρίτη 6/11 στις 11:00 στο Πεδίον του Αρεως και πορεία προς τη Βουλή, ενώ την Τετάρτη εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, άνεργοι και φοιτητές συγκεντρώνονται στο Σύνταγμα στις 17:00. Το ΠΑΜΕ συγκεντρώνει τις δυνάμεις του την Τρίτη στις 10:30 στην Ομόνοια και την Τετάρτη στις 17:00 πάλι στην Ομόνοια.
«Κεντρικό αίτημα και απαίτηση των συνδικάτων είναι η καταψήφιση των απαράδεκτων, εξοντωτικών και εκβιαστικών μέτρων που επιβάλλουν οι τροϊκανοί και αποδέχεται η κυβέρνηση», τονίζει η ΓΣΕΕ, συμπληρώνοντας πως τα νέα μέτρα «εξαθλιώνουν τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους, μονιμοποιούν τη λιτότητα, τη φοροαφαίμαξη, εκτινάσσουν την ανεργία και την ύφεση, χωρίς να εξασφαλίζουν τη σωτηρία της οικονομίας και της χώρας».
Η ΑΔΕΔΥ καλεί την ερχόμενη Δευτέρα (5/11) σε συνελεύσεις και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε όλες τις υπηρεσίες του Δημοσίου, ενώ προαναγγέλλει συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας το «καυτό» 48ωρο (6-7/11) σε Θεσσαλονίκη, Βόλο, Ιωάννινα, Ηράκλειο, Πάτρα, Κοζάνη, Καβάλα.
«Τα νέα μέτρα διευρύνουν την κοινωνική βαρβαρότητα, την αδικία, τη φτώχεια και την εξαθλίωση των κοινωνικά ασθενέστερων», τονίζει η ΑΔΕΔΥ.
Στην 48ωρη απεργία συμμετέχει και η ΠΝΟ, με αποτέλεσμα τα πλοία να παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας Τρίτη και Τετάρτη. Σε τριήμερη απεργία προχωρούν οι νοσοκομειακοί γιατροί, με αποτέλεσμα να εξυπηρετούνται μόνο επείγοντα περιστατικά στα δημόσια νοσοκομεία από τη Δευτέρα μέχρι και την Τετάρτη.
Κλειστά μουσεία
Σαρανταοκτάωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από την ερχόμενη Τρίτη ανακοίνωσαν οι υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού, ενώ προβληματική αναμένεται να είναι η πρόσβαση σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους. Στη 48ωρη απεργία μετέχει και το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών.
Κατά του νέου πακέτου μέτρων τάσσονται και τα ευρωπαϊκά συνδικάτα.
Η γ.γ. της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων Μπερναντέτ Σεγκόλ ζητά με επιστολή της προς τον Ελληνα πρωθυπουργό και τους υπουργούς Οικονομίας και Εργασίας (με κοινοποίηση σε Χοσέ Μανουέλ Μπαρόζο, Ολι Ρέν, Χέρμαν βαν Ρομπάϊ, Κριστίν Λαγκάρντ) να μην υιοθετήσουν τα μέτρα που «παραβιάζουν ευρωπαϊκές συνθήκες και οδηγούν στην εξαθλίωση τους Ελληνες εργαζόμενους», εκφράζοντας την οργή και την απογοήτευση των ευρωπαϊκών συνδικάτων.
Πρεμιέρα σήμερα στις συγκοινωνίες
Χειρόφρενο σε μετρό και ΗΣΑΠ
Σε νέα τροχιά κινητοποιήσεων μπαίνουν από σήμερα οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες. Η αρχή γίνεται με την 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν για σήμερα οι ηλεκτροδηγοί σε μετρό και ηλεκτρικό σιδηρόδρομο, η οποία θα κρατήσει ακινητοποιημένα τα δύο μέσα σταθερής τροχιάς καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας.
Οι εργαζόμενοι σε ανακοίνωσή τους διαμαρτύρονται για την «ψηφοφορία του νομοσχεδίου για την κατάργηση της συμμετοχής του Δημοσίου σε στρατηγικού χαρακτήρα ΔΕΚΟ -και όχι μόνο- που άνοιξε ουσιαστικά τον δρόμο των ιδιωτικοποιήσεων, προς όφελος των μεγαλοεπενδυτών». Δύσκολες θα είναι οι μετακινήσεις και την ερχόμενη εβδομάδα. Οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς έχουν ήδη ανακοινώσει ότι θα προχωρήσουν σε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, που θα ξεκινήσουν την ημέρα της ψήφισης των νέων μέτρων στη Βουλή. Σήμερα θα καθορίσουν τη στάση τους και οι εργαζόμενοι σε λεωφορεία και τρόλεϊ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου