Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

Στον Οικονομικό Εισαγγελέα για την περιουσία της Κοινότητας Βραχασίου

Στον Οικονομικό Εισαγγελέα για την περιουσία της Κοινότητας Βραχασίου

Υπόμνημα στην Εισαγγελία Λασιθίου, για συνολικά όλες τις υποθέσεις της πρώην Κοινότητας Βραχασίου που εκκρεμούν ή διαπιστώθηκαν στη διάρκεια της θητείας του και για τις οποίες θεωρεί ότι προκύπτουν ενδείξεις για διαχειριστικής και οικονομικής φύσεως ζητήματα, απέστειλε ο πρόσφατα παραιτηθείς Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Βραχασίου Μιχάλης Πετσαλάκης. 


Μάλιστα την αναφορά του αυτή κοινοποίησε αυτή τη φορά και στον Οικονομικό Εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη.

Στα θέματα αυτά συμπεριλαμβάνεται και η υπόθεση της Επιχειρησιακής Λασιθίου και του οικονομικού ελέγχου που είχε ξεκινήσει πριν από ένα περίπου χρόνο, αλλά μέχρι σήμερα σχετικό πόρισμα του ορκωτού λογιστή δεν έχει συνταχθεί και παραδοθεί, με αποτέλεσμα ο κ. Πετσαλάκης, ο οποίος εκλήθη και πριν μερικές ημέρες να καταθέσει στο πλαίσιο σχετικής προκαταρκτικής εξέτασης, να ζητήσει να εξαιρεθεί ο διορισθείς ορκωτός λογιστής και να μη γίνει δεκτό το όποιο πόρισμα, τελικά, καταθέσει.

Ένα από τα θέματα, τα οποία ο πρώην πρόεδρος, αξιολογεί ως μείζον και έχει σχέση και με το δημόσιο συμφέρον, αφορά τον εντοπισμό, καταγραφή, οριοθέτηση και δήλωση στο περιουσιολόγιο του Δήμου Αγίου Νικολάου, όλων των ακινήτων που ανήκουν στην πρώην Κοινότητα Βραχασίου.
Πηγή: anatolh.com

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου