Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

Ότι πρέπει να ξέρετε για τους χυμούς των φρούτων




















Οι φυσικοί χυμοί σας δροσίζουν και προστατεύουν την υγεία σας με την πληθώρα βιταμινών που έχουν. Καταναλώνονται πιο εύκολα διότι... 



δεν χρειάζεται να μασήσετε, είναι πιο δροσεροί σε σχέση με τα φρούτα, αλλά είναι και πιο υγιεινοί από τα αναψυκτικά και τα διάφορα ροφήματα.

Επίσης δεν πρέπει να αντικαθιστούν εξ' ολοκλήρου τα φρούτα στο καθημερινό σας διαιτολόγιο. Οταν παρασκευάζεται χυμούς στο σπίτι πρέπει να καταναλώνονται αμέσως, διότι όσο περνάει η ώρα χάνουν τις βιταμίνες τους, κυρίως τη C, χάνουν την γεύση τους γίνονται στυφοί και μαυρίζουν.Τις φυτικές ίνες που μένουν στον στύφτη πρέπει να τις ρίχνετε μέσα στο ποτήρι, δεν πρέπει να σουρώνετε το χυμό. Πρέπει να καταναλώνονται μόνοι τους οι χυμοί, και όχι μαζί με άλλα τρόφιμα για να υπάρχει πλήρης απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών π.χ κατανάλωση στα ενδιάμεσα των γευμάτων. Σημαντικό είναι να πίνετε το χυμό σας χωρίς να προσθέσετε γλυκαντικές ουσίες για να αποφύγετε την πρόσληψη εξτρά θερμίδων. Όταν φτιάχνετε χυμό προτιμήστε ώριμα φρούτα διότι τα άγουρα μπορεί να ενοχλήσουν το στομάχι, τη χολή αν υπάρχουν πέτρες. Ένας ευχάριστος συνδυασμός είναι φρούτα με λαχανικά π.χ το καρότο που έχει γλυκιά γεύση. Επίσης στον χυμό των παιδιών προσθέστε και κομματάκια φρούτων έτσι ώστε να εκπαιδεύονται στην κατανάλωση φρούτων.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΧΥΜΟΥΣ 1. (Καρπούζι ή πεπόνι)Ιδανικοί για τους καλοκαιρινούς μήνες όπου είναι και η εποχή τους, είναι πολύ δροσιστικοί και περιλαμβάνουν νερό και κάλιο, που προκαλεί διούρηση, 2.(πορτοκάλι-γκρέιπ φρούιτ) Τον απολαμβάνετε τους χειμερινούς μήνες όπου είναι και η εποχή τους, είναι ιδανικός για την δίαιτα σας διότι έχει λίγα σάκχαρα και λόγω της βιταμίνης C προστατεύει τον οργανισμό σας από τις ιώσεις. 3.(πορτοκάλι-καρότο-μήλο) ο συγκεκριμένος χυμός είναι εύγεστος και κάνει καλό στην υγεία σας ,διότι περιέχει καροτένια και βιταμίνη C. 4.(φράουλα)Ευεργετικός χυμός για την υγεία σας διότι περιέχει αρκετές φυτικές ίνες του φρούτου.

Σύντομα θα είναι η εποχή για τα εσπεριδοειδή από αυτήν την κατηγορία κυρίως τα πορτοκάλια και τα μανταρίνια που είναι τα πιο γλυκά φρούτα πρέπει να υπάρχουν συχνά στους χυμούς που φτιάχνετε στο σπίτι. Είναι φρούτα πλούσια σε νερό και σε βιταμίνη C και ταιριάζουν γευστικά με πολλά φρούτα. Μπορείτε να απολαύσετε τους χυμούς από φρέσκα φρούτα, προσλαμβάνοντας τα θρεπτικά συστατικά τους για να θωρακίσετε και την υγεία σας.

ofono.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου